• Sipoonkorpi luontokohdeopas kansikuva, tekijät Seppo Parkkinen ja Kai Hypén, kustantaja Karttakeskus

Sipoonkorpi luontokohdeopas

Kai Hypén, Seppo Parkkinen

32,00 

Varastossa

kpl

Tutustu Sipoonkorven kansallispuiston helmiin pääkaupunkiseudun kupeessa!

Missä viihtyvät pähkinäpensaat ja talvikit, missä voi kuulla mustapääkertun tai yllättää pienen puukiipijän, kohdata saukon tai minne olisi hyvä lähteä lepakkoretkelle? Sipoonkorpi luontokohdeopas esittelee kansallispuiston kauneimmat lammet, kalliot, suot, purot ja lehdot eläimineen ja kasveineen.

Kirjan 35 kohdetta ja niille johtavat reitit on koottu selkeille maastokartoille, joiden avulla luonnossa liikkuminen on helppoa. Luontokohteet on luokiteltu niiden vaativuuden mukaan, ja joukossa on sekä erittäin helposti saavutettavia kohteita kuin syrjäisiä, vaativan taipaleen takana olevia käymisen arvoisia paikkoja.

Sipoonkorpi on todellinen helmi Etelä-Suomen luonnossa. Erityisen viehättäväksi alueen tekee sen poikkeuksellinen monimuo­toisuus: erämaisten metsien keskellä on kor­pia, suolampareita, järviä, komeita kallioita ja ketoja. Perinnemaisemat ja yhä viljellyt pellot tuovat maaseudun osaksi kansallispuistoa ja kertovat alueen kulttuurihistoriasta.

Jokaisesta kohteesta kerrotaan sen mahdolliset palvelut, saapuminen alueelle sekä kuvaileva teksti kohteen luonnosta. Valokuvat tuovat esiin alueen luonnon moni-ilmeisyyttä niin maisemakuvilla kuin yksittäisten lajien esittelyilläkin.

Opas on kauttaaltaan päivitetty vastaamaan vuoden 2023 tilannetta. Oppaan ensimmäinen painos on julkaistu vuonna 2020.

Palkitun luontokuvaajan Kai Hypénin valloittavat kuvat ja biologi, tietokirjailija Seppo Parkkisen (1957–2021) asiantunteva teksti houkuttelevat aina uusille retkille Sipoonkorven kansallispuistoon. Lajimäärityksissä, lähtötietojen keruussa ja muuten oppaan tietojen kokoamisessa on ollut mukana lukuisia eri alojen asiantuntijoita.

Sipoonkorpi luontokohdeopas mediassa

Erinomainen retkipaikkaopas Sipoonkorpeen. — Kuvaileva teksti, selkeät peruskarttapohjalle tehdyt reitit sekä upean valokuvat auttavat retkeilijää suunnittelemaan retkensä yhdelle Etelä-Suomen upeimmista erämaa-alueista.

– Suomenlintuvaruste.com

 

Esa Mälkönen kirjoittaa Sipoonkorven luontokohdeoppaasta Luontokuva-lehdessä 04/2020:

Hypénin kuvat ovat tarkoitukseensa juuri oikeita, alueesta ja luonnosta jää hyvä kuvallinen mielikuva. Parkkisen teksti on jouhevaa ja sopivan tietopitoista. — Tällaisia kirjoja soisi tehtävän kaikista isommista luontoretkikohteista. On helppo mieltää yksityiskohtaisen oppaan myötä, minne alueella kannattaa mennä ja mitä sieltä voi löytää.

 

Tutustu myös muihin lähialueen karttoihin ja oppaisiin:

Sipoonkorpi ulkoilukartta ja opas

Nuuksio Retkeilyopas ja kartta

Nuuksio Luukki ulkoilukartta

 

Kieli
suomi
Kirjalija(t)
Kai Hypén, Seppo Parkkinen
Kustantaja
Karttakeskus
Koko
17 × 21 cm
Sivut
160
Ulkoasu
Flexo
ISBN
978-952-266-776-2
EAN
9789522667762
Painovuosi
2023
Painos
2.
Kirjastoluokka
56.8 ja 79.4
Verokantatunnus
10
1. painos varastoon
08.05.2020
Leveys
24.100000 cm
Korkeus
21.500000 cm
Paksuus
1.600000 cm
Nimiketunnus
300175

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
19,00 
Puut ja pensaat
Henry Väre
17,00 
27,00 
19,50