Pohjois-Norjan kansallispuistot -kirjan etukansi. Tekijät Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä. Kustantaja Karttakeskus.

Pohjois-Norjan kansallispuistot (e-kirja)

Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä

25,00 

kpl

Henkeäsalpaavia maisemia katsellessa tulee lähes pakottava tarve pakata rinkka ja lähteä itsekin tutustumaan Pohjois-Norjan kansallispuistojen lintujen asuttamiin saariin ja jyrkkien vuonojen rinteisiin.

Kansallispuistot Norjassa edustavat koskematonta, ainutlaatuista tai erityisen kaunista norjalaista luontoa. Kirja ei ole pelkkä asiantunteva reittiopas, vaan se tutustuttaa monipuolisesti Pohjois-Norjan 17 kansallispuistoon, niiden luontokohteisiin ja erityispiirteisiin.

Kirjasta saa selkeästi ja kootusti retkeilyideat ja ohjeet kaikkiin Pohjois-Norjan kansallispuistoihin. Jokaisesta puistosta esitellään puistoa yleisesti, kerrotaan alueen historiasta ja kulttuurisesta taustasta sekä kuvaillaan puiston luontoa, sen erityispiirteitä ja lajistoa. Pääosa tekstistä käsittelee retkeilyä puistossa. Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä esittelevät puiston keskeiset retkeilijän palvelut, tuvat ja reitit ja antavat vinkkejä niin päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille.

Puistojen kuvauksia värittävät lukuisat retkikertomukset, joiden avulla pääsee tunnelmaan niin talvi- kuin kesävaellustenkin osalta. Kirjoittajat ovat huomioineet myös saapumisohjeet puistoon eri suunnista ja eri vuodenaikoina. Oppaassa luetellaan myös alueelta saatavilla olevat kartat maastossa liikkumista varten sekä annetaan yleisiä ohjeita Norjaan vaellusta suunnitteleville.

Kirjoittajat harrastavat kalastusta ja retkeilevät koiran kanssa, joten kirjasta on helppo poimia myös esimerkiksi parhaat vinkit kalareissujen suunnitteluun. Jokaisen kansallispuiston yhteydestä löytyvät myös tupien, nähtävyyksien ja pysäköintipaikkojen koordinaatit sekä monipuolisesti verkko-osoitteita, joista hakea lisätietoa. Kirjassa on jokaisesta puistosta kartta, johon on merkitty kirjassa mainitut kohteet, pysäköintipaikat ja tuvat.

Pohjois-Norjan kansallispuistot -kirjan upeiden valokuvien ja reissukertomusten äärellä voi inspiroitua suunnittelemaan omia unelmien vaellusretkiä. Opas sopii niin kokeneelle vaeltajalle kuin harrastusta vasta aloittelevalle Pohjois-Norjaan ihastuneelle retkeilijälle. Kirjassa on myös laaja lähdeteosten luettelo, josta löytää helposti tarkempien kuvausten äärelle.

Kirjassa esitellään seuraavat Pohjois-Norjan kansallispuistot:

 1. Øvre Pasvik nasjonalpark
 2. Varangerhalvøya nasjonalpark
 3. Seiland nasjonalpark
 4. Stabbursdalen nasjonalpark
 5. Øvre Anárjohka nasjonalpark
 6. Reisa nasjonalpark
 7. Øvre Dividal nasjonalpark
 8. Rohkunborri nasjonalpark
 9. Ånderdalen nasjonalpark
 10. Møysalen nasjonalpark
 11. Lofotodden nasjonalpark
 12. Rago nasjonalpark
 13. Sjunkhatten nasjonalpark
 14. Junkerdal nasjonalpark
 15. Láhko nasjonalpark
 16. Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark
 17. Lomsdal-Visten nasjonalpark

Teoksen kirjoittajat ovat kokeneita retkeilijöitä Pohjois-Norjan vuonomaisemissa. Sanna Häkkänen on opettaja ja luonto-opas, joka nauttii pitkistä vaelluksista rinkan tai ahkion kanssa arktisessa luonnossa. Oula Niemelä on luonto-opas, jonka suurena intohimona on tunturikalastus ja vapaalasku Pohjois-Norjan vuorilla. Parivaljakolla on yli kymmenen vuoden kokemus Pohjoiskalotin ja Huippuvuorien luonnosta ja kulttuurista sekä alueilla asumisesta, retkeilystä ja opastamisesta.

Tämä on digitaalinen e-kirja. Ostotapahtuman jälkeen kirjan voi ladata epub-muodossa omalle laitteelleen ja lukea lukuohjelmassa tai -sovelluksessa. Tutustu e-kirjojen latausohjeisiin täällä.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Kirjalija(t)
Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä
Kieli
suomi
Kustantaja
Karttakeskus
ISBN
978-952-266-807-3
EAN
9789522668073
Painovuosi
2023
Kirjastoluokka
40.7
Verokantatunnus
10
1. painos varastoon
29.06.2023
Leveys
0.000000 cm
Korkeus
0.000000 cm
Paksuus
0.000000 cm
Nimiketunnus
300216

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
-26%
25,00  34,00 
-14%
Pohjois-Norjan kansallispuistot -kirjan etukansi. Tekijät Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä. Kustantaja Karttakeskus.
Pohjois-Norjan kansallispuistot
Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä
25,00  29,00 
33,00 
-47%
10,00  19,00 
-44%
15,00  27,00