Loisto Mariner on erityisesti veneilijöille suunnattu mobiilisovellus, joka toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä.

Loisto Mariner -sovellus on erityisesti veneilijöille suunnattu mobiilisovellus, joka toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä. Sovellus tarjoaa helppokäyttöiset työkalut navigointiin ja sisältää laadukkaat vektorimuotoiset veneilykartat Suomen merialueilta ja suurimmilta järvialueilta. Lisäksi sovelluksesta löytyy muun muassa koko Suomen maastokartat, AIS-kohteet, käyntisatamatiedot ja sääennusteet. Sovellus on ladattavissa Google Play Marketista ja App Storesta.

Loisto Mariner voitti Kippari-lehden navigointisovellusten vertailun 5/2020. Loiston testimenestys jatkui toukokuussa 2022, jolloin Mikrobitti vertaili kolmea kotimaista ja kolmea ulkomaista veneilijän navigointisovellusta. Loisto Marineria luonnehdittiin arvioissa otsikolla ”Kun yksi sovellus riittää” ja sen todettiin olevan  kotimaisten sovellusten vertailussa monipuolisin, helppokäyttöisin ja kartan esitystavan kaikkein selkeimmän.

Loisto Mariner on uudistunut veneilykaudelle 2022! Meri- ja maastokarttapäivityksen lisäksi sovelluksesta löytyvät nyt paikat, joissa voi tyhjentää jätevesiä sisältävät septitankit (lähde: septit.net). Mukana on nyt myös tiedot yli 2400 veneluiskan sijanneista. Uutena mukaan on tullut mahdollisuus tallentaa ja nimetä jälkiä. Lue lisää uusista ominaisuuksista: Veneilijöiden Loisto Mariner -karttasovellus on entistä monipuolisempi

Vuoden 2022 karttapäivityksen yhteydessä merikarttojen lähteeksi on vaihdettu Traficomin ylläpitämä S-57 -muotoinen merikartta-aineisto. Aineistolähteenä on aiemmin ollut Traficomin painettuja merikarttoja vastaava aineisto. S-57 -aineistoon siirtymisen jälkeen karttapäivityksiä on mahdollista toteuttaa aiempaa useammin. Karttapäivityksen yhteydessä myös Maanmittauslaitoksen aineistojen tietosisältöä kasvatettiin. Tämä on havaittavissa Loisto Marinerin yhdistetyssä meri- ja maastokarttanäkymässä aiempaa kattavampana maastotietojen ja veneväylien määränä.

Karttapäivityksen yhteydessä sisävesillä olevien veneväylien ja väylämerkkien määrää on kasvatettu S-57 aineiston ulkopuolisilla alueilla ja järvien syvyyskäyrätietoja on mukana entistä enemmän. Väylätiedot on nyt saatavilla myös mm. seuraavilta järviltä: Kivijärvi (Luumäki, Lemi), Karjalan Pyhäjärvi (Kitee, Parikkala), Pyhäjärvi (Säkylä), Lokan ja Porttipahdan tekojärvet, Kiantajärvi, Rautavesi-Kulovesi, Ontojärvi, Kyrösjärvi, Keurusselkä, Iitin Pyhäjärvi ja Kimolan kanava. Karttapäivityksen jälkeen veneväylien viitoitus puuttuu osittain Pohjois-Konneveden alueelta johtuen lähtöaineistojen muutoksista. Osa sisävesillä esitettävistä uusista veneväylistä esitetään ainoastaan yhdistetyssä meri- ja maastokarttanäkymässä ja sen tarkimmilla zoomaustasoilla.

Loisto Marinerin väylätietojen kattavuustiedot Suomen kartalla

Tutustu tästä karttapalveluun, josta käy ilmi Loisto Marinerista löytyvien väylätietojen kattavuus. Loistossa esiteltävien väylätietojen lähteinä ovat sekä Traficomin S-57 -aineistot että Maanmittauslaitoksen maastotietokanta.

Tutustu Loisto Marinerin ominaisuuksiin ja tilaa

Loisto Mariner -käyttöohje

Katso Loisto Marinerin esittelyvideo

Tilausohje
  • Aloita Loisto Marinerin käyttö lataamalla se sovelluskaupasta.
  • Tilausjakso on 12 kuukautta tilaushetkestä alkaen ja sen hinta on 29,99 €.
  • Maksu veloitetaan sovelluskauppatililtäsi oston vahvistamisen jälkeen.
  • Tilaus uusitaan tilausjakson jälkeen automaattisesti, ellet peruuta sitä.
  • Hintaan sisältyvät karttapäivitykset, sovelluspäivitykset sekä sää-, vierassatama- ja AIS-tietojen käyttö.
Jaakko Virkkala
Myyntipäällikkö
jaakko.virkkala(at)karttakeskus.fi
+358 40 849 6662

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
14,00 
22,00 
19,00