GPS-RETKET: Tarinoiden ja hiljaisuuden Lestijoki

A Ahlsund, H Susiluoma, J Halonen

29,50 

kpl

Patikointia, pyöräilyä, melontaa. Painettu vihko ja GPX-tiedosto.

GPS-RETKET: Tarinoiden ja hiljaisuuden Lestijoki

Painettu vihko ja GPX-tiedosto. 5 km patikointia, 85 km pyöräilyä pääosin hiljaisilla kyläteillä, 20 km melontaa Lestijoella.

Lappalaisena Lestijoella – tarinoiden ja hiljaisuuden reitti. Maaseudun ja erämaiden muutosta viimeisen 10 000 vuoden ajan. Lestijoen reitti on syväsukellusta erämaa- ja kulttuurijokea seuraillen sen historiaan, tarinoihin - pyöräillen, meloen ja patikoiden

  • GPS-retket on uusi retkisarja suunniteltuja vaelluksia kävellen, pyörällä, kanootilla - jokainen oma yksilöllinen retkensä.
  • GPS-jälki vie kohteesta toiseen ja opasvihko kertoo kohteiden sisällöstä.
  • Tuote sisältää painetun vihkosen sekä GPX-tiedoston

Hiljaisuuden ja tarinoiden Lestijoki on 100 km pyöräilyä hiljaisilla kyläteillä, 20 km melontaa laajojen soiden erämaisessa hiljaisuudessa ja 5 km patikointia Valkeisen järven ympäri osana Peuranpolkua. Reitillä kuljetaan vanhoilla peuranpyyntimailla ja tervanpolttoseuduilla.  4 päivän retki noudattelee Lestijoen vartta Valkeisen leirintäalueelta Lestijärven ja Toholammin kautta  Kannukseen.  Lestijoen reitti nojaa vahvasti hiljaisuuteen, tarinoihin ja jokilaakson vaihtelevaan luontoon. Metsässä, kyläteillä, maalaismaisemassa, suolla ja joella kuljetaan muinaisten jokilaakson asukkaiden jalanjäljillä.

Opasvihko sisältää runsaasti mielenkiintoista historiaa reitin varrelta. Retkellä pysähdytään oppaana toimivan GPS-laitteen osoittamissa paikoissa ja asiantuntijoiden laatimasta käsikirjasta saadaan tietoa historiallisista ja esihistoriallisista asuinpaikoista, elinkeinoista, uskonnosta sekä erilaisista uskomuksista.

Opasvihko sisältää myös ehdotuksia äänimaiseman tallentamiseen koskien partaalla, suoaukeilla, joella meloessa tai peltoaukean laidalla. Luonnon äänet ovat samat kuin muinaisilla eränkävijöillä ja tervanpolttajilla heidän edetessään jokea pitkin kohti merta ja kaupankäyntiä.

Reitti sisältää 5 km patikointia Valkeisen järven ympäri, 85 km pyöräilyä pääosin hiljaisilla kyläteillä, 20 km melontaa Lestijoella, suoaukeita, lintuja, koskia, hiljaisuutta, äänimuistojen keruuta reitin varrelta.

  • Pehmeäkantinen ja taskuun hyvin sopiva opas sisältää 47 GPS-reittiin tallennettua havaintopistettä, joissa kerrotaan luonnosta, historiasta ja elinkeinoista.
  • Vihkossa kerrotaan majoittautumispaikat sekä tuli- ja leiripaikat sekä autiotuvat.
  • Reitin varren muista palveluista on kirjattu GPS-retkien majoituspisteet.
  • Majoittajien ja muiden palveluiden tiedot ovat reittivihkon alkusivuilla.
  • Digitaalinen GPS-jälki toimitetaan erikseen sähköpostitse .gpx-muodossa. GPX-tiedosto toimii tavallisimmissa GPS-laitteissa. Voit tarkista tiedoston yhteensopivuuden oman GPS-laitteesi kanssa ennen tilaamista lataamalla testijäljen (.zip).
  • Reittijälki ja luontovihko aineistojen käyttöoikeusehdot
Kirjalija(t)
A Ahlsund, H Susiluoma, J Halonen
Kieli
suomi
Kustantaja
GPS-retket/Ekointernet Oy
Koko
13 x 21 cm
Sivut
28
Ulkoasu
Nidottu
Mittakaava
1:30 000
Painovuosi
2015
Verokantatunnus
24
Nimiketunnus
203905
Leveys
0.00 cm
Korkeus
0.00 cm
Paksuus
0.00 cm

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
19,00 
19,00 
27,00 
22,00 
Puut ja pensaat
Henry Väre
17,00