SEINÄKARTAT

Karttakeskuksen valikoimissa on runsaasti seinäkarttoja etenkin Suomesta. Useimmat seinäkartat ovat saatavilla paperisena, osa kestokarttamateriaalille tulostettuina. Paperiset seinäkartat voidaan normaali- tai kovalaminoida tai tehdä kehystetyiksi tauluiksi/magneettitaluiksi.

Kestokarttamateriaalille tulostettuun karttaan tai kestokarttatauluun voi tehdä poispyyhittäviä merkintöjä vesiliukoisin merkintävälinein. Kestokartta kestää paperista tai laminoitua karttaa paremmin taittelua ja kuljetusta ja sen voi teipata soveltuvaan alustaan kiinni esim. 2-puoleisella teipillä ja irroittaa ilman että kartta vahingoittuu. Kestokarttaa ei voi laminoida.


Jälkikäsittelyvaihtoehdot

Laminointi Laminoituihin karttoihin tai karttatauluihin voi tehdä poispyyhittäviä merkintöjä vesiliukoisin merkintävälinein. Niin sanotut normaalilaminoidut (valikossa valinta "Laminointi") kartat saavat paperin molemmin puolin ohuen mattalaminoinnin. Laminoinnin jälkeen paperi on helppo yhä kiertää rullalle ja sen on taipuisa. Kovalaminoinnissa paperin kuvapuolelle tulee ohut mattalaminointi ja takapuolelle paksumpi kiiltävä laminointi. Kovalaminointi tekee paperista jäykemmän kuin normaalilaminointi, mutta tuote on kuitenkin edelleen mahdollista kiertää rullalle. 

Taulut Tauluissa on matta-alumiinikehykset (ks. kuva tekstin lopussa). Paperisten karttojen päälle laitetaan mattakalvo, joka suojaa karttaa ja pitää sen paikallaan. Kaikkiin tauluihin voi kiinnittää karttaneuloja. Tauluissa on valmiina seinäkiinnikkeet. Jos karttaan halutaan tehdä poispyyhittäviä tussimerkintöjä esim. sprii- tai valkotaulutussilla on kartta tai karttataulu on päällystettävä kiiltävämmällä tussikalvolaminaatilla. Tussikalvolaminoinnin hinnasta voi tiedustella erikseen sähköpostilla osoitteesta myynti(at)karttakeskus.fi ennen tilaamista.

Mikäli valitset seinäkarttaasi jälkikäsittelyn, toimitusaika on silloin noin 2–3 viikkoa tilauksestasi.


Seinäkarttojen suurennokset

Voit saada useista Karttakeskuksen toimittamista seinäkartoista myös suurennoksia. Kartta tehdään haluamaasi leveyteen tai korkeuteen, toinen mitta määräytyy samassa suhteessa.  Suurennetun kartan lyhyempi sivu voi olla enintään 152 cm. Voit tilata seinäkarttasuurennoksen myös tauluksi tehtynä.

Suurennokset hinnoitellaan tapauskohtaisesti, kysy hinta osoitteesta myynt(at)karttakeskus.fi.

Suurennoksen voit tilata mm. seuraavista kartoista:
• Autoilijan seinäkartta Suomi
• Suomi seinäkartta 1933
• Suomi seinäkartta, 1:1 milj
• Uusimaa seinäkartta
• Veneilyseinäkartat
• Väyläkartat
• Eurooppa 1:5 milj., seinäkartta, suomenkielinen
• Maailma 1:30 milj., seinäkartta, suomenkielinen
• Historialliset näköistulosteet
• Veneilijän kestokarttalehdet
• Karttakeskuksen ulkoilukartat


Erikoisseinäkartat

Karttakeskuksella on Suomesta myös erikoisseinäkarttoja kuten Pääkaupunkiseutu + ympäristö 1:40 000, Pääkaupunkiseutu 1:20 000 postinumeroin ja Postinumerokartta Suomi (3 numeron tarkkuus, 82 x 158 cm). Postinumerokartan voi tilata myös haluamaltaan alueelta Paraskartta-palvelusta, jossa se on karttatyyppien Osoitekartta, Autoilijan tiekartta ja GT-kartta lisävalintana.

Paraskartta-palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden rajata näyttävä seinäkartta haluamaltaan alueelta ja varustaa se omilla merkinnöilllä. Kartan koon voi määritellä portaattomasti aina sivun minimipituudesta 22 cm maksimittoihin 292 cm * 152 cm.Valittavana on useita eri karttatyyppejä ja eri mittakaavavaihtoehtoja.