Koulun oma digikartta Eurooppa

Koulun oma digikartta Eurooppa

179,00€ (ALV 24%)

Toimitusaika: 1 arkipäivä

kpl

Yleistä

Koulun oma digikartta on yhteisnimitys Karttakeskuksen oppimateriaaleihin kuuluvalle digitaalisten karttojen tuoteperheelle, jossa on tarjolla karttoja mm. Suomesta, Pohjoismaista ja Euroopasta. Myös maailmankartat kuuluvat valikoimaan. Jatkossa valikoimaan kuuluvat mahdollisesti myös maanosakartat ja jotkin teemakartat. Tiedostomuotona on pdf, joka on helppokäyttöinen ja käytännössä kaikissa käyttöympäristöissä avautuva. Tuoteperheen yleisin karttatyyppi on niin sanottu yleiskartta, jossa on sekä topografiatietoja (korkeus- ja syvyysvyöhykkeet), infrastruktuuria (tiestö, kaupungit) että hallinnollisia jakoja (rajat, valtionimet). Karttojen päälle voi tehdä omia merkintöjä hyvin monipuolisesti. Varsinaista karttapohjaa ei voi muuttaa, mutta omat piirrokset voi toteuttaa ns. päällepiirroksina, jotka voivat olla hyvinkin pitkälle kehitettyjä tuoden kartalle runsaasti uutta, aihekohtaista tietosisältöä.


Karttojen muokattavuus eli päällepiirrokset kartoille

Tarkat ja ajantasaiset kartat toimivat sellaisenaankin opetuksen taustaelementtinä vaikkapa seinälle heijastettuna. Käyttäjä voi kuitenkin helposti jatkokehittää karttaa lisäämällä karttapinnalle omia merkintöjään: symboleja, viivoja, aluekuvioita, tekstiä, valokuvia yms. havainnollistavia ja temaattisia elementtejä. Esimerkiksi opettaja voi käyttää karttaa oppimateriaalina lisäämällä kartalle kohteita ja huomautuksia opetuksen edetessä tai valmistella ennen oppituntia sen aiheeseen sopivan temaattisen kartan, joka sitten oppitunnilla heijastetaan seinälle. Mahdollisuudet karttapohjien käytölle ovat moninaiset ja vain mielikuvitus on rajana!

Karttapiirrosten tekeminen on helposti omaksuttavissa ja se on tehtävissä yleisesti käytössä olevalla ja ilmaisella ohjelmalla. Tarvitset käyttöösi Adobe Acrobat Reader –ohjelman uusimman version (versio DC), jonka voi ladata osoitteesta https://get.adobe.com/fi/reader suomenkielisenä versiona. Uusimman ohjelmaversion asentaminen on suositeltavaa, koska käyttöohje on laadittu tätä silmällä pitäen ja koska yhteensopivuutta ja karttojen toimintaa ei voida täysin taata käytettäessä vanhoja ohjelmaversioita.

Kartat ovat tulostettavissa omien merkintöjen kera tai ilman niitä, ja jopa A3-kokoon asti kuvantarkkuuden heikkenemättä.


Karttojen käyttöoikeus

Koulun oma digikartta -tuotteet kuuluvat tekijänoikeuslain piiriin ja niiden käyttöoikeus rajoittuu käyttöoikeuden ostaneen oppilaitoksen opetuskäyttöön. Tiedostoa ei saa antaa kolmannen osapuolen käyttöön sellaisenaan eikä muunneltuna.

Tuote sisältää mallin mukaisen Euroopan kartan pdf-muodossa sekä käyttöohjeen.

Karttakeskus

fin

Koulun oma digikartta

978-952-266-034-3

9789522660343

F202554

1 arkipäivä

SUOSITTELEMME

Tarjous
Tarjous
Tarjous
Tarjous

Melontaretkelle

22,00€