Karttakauppa.fiKarttakeskukselta kattava opas Suomen autiotuvista


Lehdistötiedote 21.8.2018

Heinäkuussa ilmestynyt Suomen autiotuvat esittelee yli viisisataa tupaa, kämppää ja kammia saaristosta tuntureille. Ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomen kämppien lisäksi kirjaksi on koottu valikoima myös eteläisen Suomen autiotupia.

Teoksen kirjoittajat ja kuvittajat, retkeilytoimittajat ja tietokirjailijat Joel Ahola ja Jouni Laaksonen, ovat itse vierailleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta jokaisella kirjassa esitellyllä tuvalla. Kirjan noin 520 tuvasta valtaosa sijaitsee Pohjois-Suomessa, mutta nyt on koottu mukaan tiedot myös noin sadasta eteläisemmänkin Suomen tuvasta.

"Kirjaan mukaan saatu tupavalikoima on erinomainen, ja Pohjois-Suomesta kattava. Teos on sekä ajantasainen tietopaketti retkien suunnitteluun että nojatuolinautinnoksi sopivaa luettavaa", kertoo Joel Ahola.

Jokaisesta tuvasta kerrotaan varustelu, koko ja sijainti sekä koordinaateilla että karttaliitteessä. Kirjassa on myös syventäviä artikkeleita tupien historiasta ja alkuperästä sekä tietoa ja ohjeita tupaelämään. Kerrontaa täydentävät sadat valokuvat.

"Käyttökelpoisten tupien lisäksi olemme koonneet lyhyesti tietoa myös yli kahdestasadasta palaneesta, puretusta tai lukituksi muutetusta entisestä autiotuvasta, koska moneen vanhaan kämppään liittyy kiinnostavaa historiaa", toteaa Jouni Laaksonen.

Autiotupa on kaikille avoin ja maksuton yöpymispaikka, jossa kulkija voi levätä yhden tai muutaman yön verran. Suomen autiotupien verkosto on ainutlaatuinen niin kattavuudeltaan kuin syntyhistorialtaan. Tuvat on usein rakennettu alun perin esimerkiksi palovartijan majaksi tai savottakämpän saunaksi ja otettu vasta myöhemmin retkeilykäyttöön.

Suomen autiotuvat – Kämpät ja kammit saaristosta tuntureille

 • Joel Ahola ja Jouni Laaksonen
 • ISBN 978-952-266-505-8
 • kirjastoluokka 79.4
 • 256 sivua, nid.
 • 32,90 €
 • koko 17 × 24 cm
 • mallisivut

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Metsäkustannus Oy
mikko (piste) lantz (at) metsakustannus (piste) fi
puh. 040 535 5961

Karttakeskus-brändi ja sen pääasiassa kuluttajille suunnatut kustannus-, kartta- ja paikkatietoaineistoliiketoiminnat ovat siirtyneet Metsäkustannus Oy:lle 1.7.2018 alkaen. Metsäkustannus Oy kuuluu Tapio-konserniin, jonka toiminta kattaa median ja kustantamisen lisäksi metsäbiotalouden konsultointipalvelut, auditoinnit, koulutukset ja tietotuotteet.
Metsäkustannus Oy on ostanut Karttakeskuksen kuluttajaliiketoiminnan

19.6.2018

Metsäkustannus Oy on ostanut CGI Suomi Oy:ltä Karttakeskuksen pääasiassa kuluttajille suunnatut kustannus-, kartta- ja paikkatietoaineistoliiketoiminnat. Myös Karttakeskus-brändi siirtyy uudelle omistajalle. Ostettavan kokonaisuuden liikevaihto on noin 2,2 miljoonaa euroa, ja se siirtyy osaksi Tapio-konsernin medialiiketoimintaa 1.7.2018.

Kaupan kohteena oleva Karttakeskus julkaisee karttoja, kirjoja ja digisovelluksia kuluttajille ja oppimateriaalikäyttöön sekä tuottaa paikkatietoaineistoja yrityksille. Pääosa yrityksille tuotettavista paikkatietopalveluista jää CGI:lle.

Karttakeskuksen tuotteita ja brändejä ovat mm. Loisto-navigointiohjelmat, GT Reittikartat, Paraskartta, Autoilijan tiekartta, ulkoilukartat, retkeilyoppaat ja muut tietokirjat, jotka ovat kaikki vakiinnuttaneet asemansa oman aihepiirinsä johtotähtinä.

”Karttakeskuksen tuotteilla on erittäin vahva markkina-asema, ja brändinä se on poikkeuksellisen tunnettu ja luotettu kuluttajien keskuudessa. Nyt sovittu kauppa vahvistaa asemaamme monipuolisen metsä- ja luontotiedon sekä ulkoiluharrastajien sekä matkailijoiden kaipaamien tuotteiden kustantajana ja laajentaa liiketoimintaamme myös kartankustantajaksi ja paikkatiedon osaajaksi. Tällä on suuri merkitys koko Tapio-konsernin kannalta, sillä kartat ja paikkatieto ovat keskeisessä roolissa hyvin suuressa osassa konsernimme palveluita. Pystymme nyt myös aiempaa paremmin vastaamaan monikanavaisuuden tarpeisiin”, kertoo Metsäkustannus Oy:n toimitusjohtaja Outi Karemaa.

”Sovittu kauppa luo vahvan pohjan Karttakeskuksen kuluttaja - ja aineistoliiketoiminnan tulevaisuudelle CGI:n keskittyessä yritysten ja julkishallinnon paikkatietopalveluihin. Uskomme Metsäkustannuksen pitkäjänteiseen sitoutumiseen kustantajana sekä kykyyn sopeutua ja kehittää uusia tuotteita ja palveluita muuttuvassa ympäristössä. Käytyjen neuvotteluiden aikana on vahvistunut luottamus siihen, että Karttakeskuksen kuluttaja- ja aineistoliiketoiminta ja tunnettu Karttakeskus-brändi siirtyvät omistajalle, jolla on aito halu vaalia ja kehittää niitä jatkossakin”, sanoo CGI:n paikkatietopalveluista Suomessa vastaava johtaja Vesa Niinistö.

Metsäkustannus Oy kuuluu Tapio-konserniin, jonka toiminta kattaa median ja kustantamisen lisäksi metsäbiotalouden konsultointipalvelut, auditoinnit, koulutukset ja tietotuotteet.

Lisätietoja
Metsäkustannus Oy: Toimitusjohtaja Outi Karemaa, outi.karemaa@metsakustannus.fi, puh. 040 709 3168
Tapio Oy: Toimitusjohtaja Anne Ilola, anne.ilola@tapio.fi, puh.050 572 8448
CGI Suomi Oy: Johtaja Vesa Niinistö, vesa.niinisto@cgi.com, puh. 040 543 7869
Karttakeskukselta opas Etelä-Suomen kansallispuistoihin


14.5.2018

Juuri ilmestynyt Etelä-Suomen kansallispuistot tutuiksi tekevä kirja on ensimmäinen osa uudessa kansallispuistojen opassarjassa. Se innostaa tutkimusmatkalle kotimaamme metsiin, soille, vesistöjen äärelle ja aina Suomenlahden sekä Saaristomeren laineille saakka.

Kansallispuistojen suosio ja kävijämäärät ovat olleet viime vuosina kovassa kasvussa. Puistojen merkityt reitit ja hyvät palvelut tekevät niistä helppoja ja houkuttelevia retkikohteita myös vähemmän luonnossa liikkuneille. Suositun Kansallispuistot tutuiksi -Facebook-ryhmän perustaja, luonto-ohjaaja Pepe Forsberg sekä ympäristönhoitaja Mikko Sorsa ovat nyt koonneet kansien väliin parhaat elämykset ja vinkit omilta retkiltään.

"Halusimme luoda retkeilijöitä innostavan ja uudella tavalla luonnosta kertovan kirjan. Opas toimii sekä oman kansallispuistovierailun suunnittelun pohjana, että mukana omalla luontoseikkailulla. Kirjan QR-koodien takana olevaa materiaalia voimme päivittää kansallispuistojen ystäviä hyödyttävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.", toteaa Pepe Forsberg.

Kansallispuistot tutuiksi Etelä-Suomi kertoo muun muassa puistojen luonnosta, eliölajeista ja historiasta. Oman retken suunnittelua helpottavat käytännön vinkit parhaista retkikohteista ja reiteistä, kulkuyhteyksistä sekä puistojen säännöistä. Kansallispuistojen kartat sekä osoite- ja koordinaattitiedot auttavat löytämään perille unohtumattomien luontoelämysten äärelle.

Jokaisen kansallispuiston yhteydessä on QR-koodi, jonka skannaamalla saa käyttöön lisää sisältöjä oman retkisuunnitelman tueksi. Tarjolla on videoita, retkivinkkejä, linkkejä säätietoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin sekä paljon muuta hyödyllistä. Lisäsisältöjen avulla kirja pysyy ajan tasalla, mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

Kirjassa on mukana seuraavat Etelä-Suomen kansallispuistot: Kurjenrahka, Saaristomeri, Teijo, Tammisaaren saaristo, Torronsuo, Liesjärvi, Nuuksio, Sipoonkorpi, Valkmusa, Repovesi ja Itäinen Suomenlahti.

Opassarjan seuraava, Pohjois-Suomen kansallispuistot esittelevä osa ilmestyy syksyllä 2018.

Kuvia ja lisätietoa

Lukunäyte

Kansallispuistot tutuiksi Etelä-Suomi, tuotetietoa

 • sidottu flex-kantinen kirja
 • 96 sivua, koko 17 × 21 cm
 • suositushinta 15,90 €

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

----------

Karttakeskus on nykyisin osa IT-palveluyhtiö CGI:tä. Karttakeskus tarjoaa paikkatietoratkaisut ja -palvelut asiakkailleen yhdestä paikasta usean vuosikymmenen ja kartat lähes vuosisadan kokemuksella. Lisätietoa: www.karttakeskus.fi. Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 72 500 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

 

Karttakeskuksen uutuusteos on karttamatka Viipurin kaupungin historiaan


30.11.2017

Atlas Eurooppa tiekartasto

Viipurin historiallinen kartasto esittelee kaupungin vaiheet kaukaa menneisyydestä nykypäivään.

Viipuri lienee historialtaan mielenkiintoisin ja monipolvisin kaikista Suomeen kuuluneista kaupungeista. Se oli Suomen ainoa keskiaikaisten muurien ympäröimä kaupunki, ja sitä linnoitettiin 1400-luvulta 1900-luvulle yhä uusin varustuksin – milloin idästä, milloin lännestä.

Viipuri oli myös Suomen kansainvälisin kaupunki, jossa valtaa pitivät vuosisatoja saksan- ja ruotsinkieliset porvarit. Sen alueelle syntyivät Suomen ensimmäiset esikaupungit, joita puolestaan asuttivat suomen- ja venäjänkieliset kaupunkilaiset. Kaupungin koko väestö on vaihtunut kerralla useampaan otteeseen historian saatossa.

Viipurin historiallinen kartasto esittelee kaupungin vaiheet esihistorialliselta ajalta 2000-luvulle. Ensimmäistä kertaa kaupungin koko historia on koottu yksiin kansiin maantieteellisestä näkökulmasta, runsasta karttamateriaalia hyödyntäen

Suurikokoisessa teoksessa on mukana yli 150 karttaa, joita täydentää 70 kuvaa rakennuspiirustuksista panoraamakuviin. Kartasto sisältää runsaasti ennen julkaisematonta kartta-aineistoa suomalaisista, ruotsalaisista ja venäläisistä arkistoista, ja pääosa kuvamateriaalista julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suuressa koossa ja nelivärisenä.

”Monille suomalaisille Viipuri on oma, vanhempien tai isovanhempien kotipaikka, josta muistetaan Suomen ajan viimeiset rauhanvuodet 1930-luvulta. Kaupungin monikerroksinen historia ulottuu kuitenkin keskiajan muurien ympäröimästä kaupungista neuvostoajan suljettuun rajakaupunkiin salaisine karttoineen. Kirjan avulla voi tutustua Viipurin historian kerroksiin ja lähteä aikamatkalle kaupunkiin”, luonnehtii sen kirjoittaja Jussi Iltanen.

Teoksen kirjoittaja Jussi Iltanen on maantieteilijä, joka on kirjoittanut useita kirjoja muun muassa kaupunkien ja liikenteen historiasta sekä vaakunoista.

Tuotetietoa

 • kirjoittaja Jussi Iltanen
 • sidottu kovakantinen kirja
 • 176 sivua
 • koko 24,5 × 34 cm
 • kirjastoluokka 92.87
 • lukunäyte

Lisätietoa ja arvostelukappaleet
Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy y
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421

Karttakeskus on karttaosaamisen ja paikkatiedon ammattilainen, joka on erikoistunut jalostamaan sijaintiin liittyvästä tiedosta nykyaikaisia meidän kaikkien liikkumista helpottavia paikkatieto- ja karttatuotteita, sekä digitaalisina tuotteina että perinteisinä painettuina karttoina. Karttakeskus tuottaa karttoja mm. autoiluun, matkailuun, ulkoiluun ja veneilyyn sekä erilaisia karttoihin, retkeilyyn ja matkailuun liittyviä kirjoja. Karttakeskus Oy on osa Affecto-konsernia. 2.10.2017 julkaistun pörssitiedotteen mukaisesti IT-palveluyhtiö CGI ja Affecto yhdistyvät Pohjois-Euroopan vahvimmaksi datakeskeisen liiketoiminnan palveluyhtiöksi. Tämän myötä CGI ja Affecto ovat aloittaneet myös liiketoimintojen yhdistämisen.


Karttakeskukselta uuden sukupolven AR-tiekartasto


28.11.2017

Atlas Eurooppa tiekartasto

Karttakeskuksen Atlas Eurooppa on uuden sukupolven AR-tiekartasto (augmented reality, lisätty todellisuus), joka yhdistää perinteisen paperisen kartan digitaaliseen maailmaan ilmaisen mobiilisovelluksen avulla. Sovellus antaa uudenlaisen mahdollisuuden kartaston käyttöön, sillä sen avulla saa muun muassa lisätietoa kaupungeista ja paikallisista nähtävyyskohteista.

Skannaamalla karttapintaa puhelimen/tabletin näytölle ilmaantuu kohteita, joita klikkaamalla saa auki lisätietolinkkejä. Mobiilisovelluksessa on yli 4000 matkailukohdetta ja lähes 23 000 leirintäaluetta lisätietolinkkeineen, ja linkit ohjaavat TripAdvisor-, Wikipedia- ja Camping.info-sivustoille. Lisätietojen ohella sovelluksella voi selvittää oman sijaintinsa kartalla, tarkastella sääennusteita ja tallentaa omia valokuvia matkapäiväkirjaksi.

Sovelluksen kielivaihtoehtoina ovat muun muassa suomi, ruotsi ja englanti, ja sovelluksesta on versio sekä iOS- että Android-laitteille. Tutustu High 5 Edition -mobiilisovelluksen esittelyvideoon.

Tiekartastossa on Euroopan yleiskartat (1:5 milj.) ja tiekartat (1:800 000) sekä kaupunkikarttoja (28 karttaa, 1:100 000). Lisäksi kartastossa on erilliset kartat Euroopan rautatieverkostoista ja lauttayhteyksistä. Kartastossa on myös välimatkataulukko ja paikannimihakemisto. Pääkieli on englanti, mutta sisällysluettelo ja merkkienselite on käännetty useille eri kielille, myös suomeksi.

Tuotetietoa

 • nidottu pehmeäkantinen kartasto
 • 432 sivua
 • koko 19 × 29 cm

Lisätietoa ja arvostelukappaleet
Minna Nuutinen
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
minna.nuutinen@karttakeskus.fi


Karttakeskukselta uutuuskirja maailman ruokaperinteistä


13.11.2017

MakuAtlas

Karttakeskuksen julkaisema MakuAtlas – Hauska matka maailman ruokiin johdattaa kiehtovalle retkelle maapallon mantereille ja merille selvittämään, mistä erilaiset ruokalajit ovat kotoisin ja miten niitä syödään eri seuduilla. MakuAtlaksen avulla voi tutustua planeettamme gastronomisiin ihmeisiin ja huomata, miten ruoat ja maut ovat erilaisia, mutta toisaalta samoja kulttuureista ja maista riippuen. Karttojen avulla ruoan maailma hahmottuu maa toisensa jälkeen ja viihdyttävä kirja esittelee yksittäisten maitten tyypillisimmät ruoat ainesosineen sekä tarinat, tuotantomenetelmät ja erikoisuudet niiden taustalla. Kirja kertoo myös, miten tutkimusmatkailijat kuljettivat ruokia laivoissaan läpi valtamerten ja miten eri ruokalajit liittyvät juhliin ja arkeen eri maissa.

Tekstit ovat lyhyitä ja kuvat hauskoja ja havainnollisia. Kirja soveltuu hyvin koko perheen yhteisten makumatkojen suunnitteluun.

Alun perin italialainen menestysteos on julkaistu jo 12 maassa.

Tuotetietoa

 • Ommeltu kovakantinen kirja
 • 72 sivua
 • Koko 27 × 37 cm
 • Lukunäyte

Karttakeskuksen uudet lähettiläät


27.9.2017

Kartat ja karttatuotteet saavat lisää tuulta alleen, kun Marinella Himari ja Joppe Ranta aloittavat Karttakeskuksen lähettiläinä. Molemmat uudet ambassadorit ovat hyvin tunnettuja toimijoita ja arvostettuja outdoor-persoonia tahoillaan, joten yhdessä he tuovat kattavan kokemuksensa luonnossa liikkumisesta ja laajan retkeilytietouden kaikkien kartantarvitsijoiden käyttöön.

Tässä projektissa Marinellaa ja Joppea yhdistävät vahva ammattiosaaminen ja ennen kaikkea suuri rakkaus karttoihin. He molemmat ovat jo vuosia keräilleet karttoja ja saattavat viihtyä pitkiäkin aikoja vain karttoja tutkiskelemassa, olematta edes lähdössä mihinkään.

Marinella Himari on Pohjois-Savon havumetsistä Italian kautta helsinkiläistynyt kalanainen ja kulkuri, joka matkustaa maailman luontokohteiden ja tulisten katukeittiöiden perässä. Hän pitää huippusuosittua Kaukokaipuu-matkablogia ja on sen tiimoilta haluttu kirjoittaja ja vierailija monessa muussakin yhteydessä. Parhaillaan Marinella tuottaa ja kirjoittaa Ulkoministeriön Matkustusturvallisuus-sivustolle Reissaa fiksusti -juttusarjaa ja ylläpitää Instagramista tuttua @suomiretki-tiliä.

Marinellalla on pilke silmäkulmassa ja utelias luonne. Kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat vahvasti veressä, eivätkä reppu tai askel paina, kun hän suuntaa kohti maailman luontokohteita, uusia kaupunkeja tai kotimaan kansallispuistoja. Oli matkakohde mikä tahansa, ei nainen koskaan lähde reissuun ilman kättä pidempää: "Paperikartasta ei katkea virta, vaikka matkaajasta saattaakin pitkän päivän päätteeksi loppua puhti".

Joppe Ranta on arvostettu retkeilyperinteiden sanansaattaja ja turvallisen retkeilyn apostoli. Hän on kotoisin Vantaan Tikkurilasta, jossa nuoren majanrakentajan tie vei retkeilyn pariin partiossa ja isovanhempien kanssa vietetyt mökkikesät sekä samoilut itähämäläisissä metsissä, toivat syvän kiintymyksen luontoon. Ensimmäisen oman karttalaukkunsa hän sai jo alle kymmenen vanhana ja siitä lähtien on kartta ollut kaverina metsäretkillä, mutta myös matkoilla ja maanteillä.

Pari vuosikymmentä retkeilytoimittajana on tuonut Jopen tutuksi monille retkeilylehtien ja -sivustojen lukijoille. Nykyisin hänet tunnetaan myös Retkinikkarina, joka on brändi, titteli ja nettisivusto retkeilyaiheista sisältöä varten. Nimi on peräisin muutaman vuoden takaa TV2:sen Erätulilla-ohjelmasta, jossa hän toimitti niksi- ja vinkkiosiota. Ohjelmassa hän esimerkiksi valmisti aterinkuivainpurkeista risukeittimen, joka oli osaltaan nostamassa risukeittimien vahvaa buumia Suomeen. Yhtä luontevasti kuin Joppe mielletään risukeittimien ja erätaitojen puolestapuhujaksi, istuu kartta tiukasti hänen kädessään.

Jopen mielestä perinteinen kartta on edelleen toimivin käyttöliittymä metsäretkillä ja matkailussa, jonka tarjoama valtava informaatiosisältö auttaa reitin löytämisessä ja päämäärän saavuttamisessa. Retkinikkari Joppe Ranta siteeraakin mielellään Karttakeskuksen mainoslausetta 1980-luvulta, koska se hänen mielesstään pitää edelleen täysin paikkansa: "Kotimainen kartta pitää oikealla tiellä".

Marinella ja Joppe tulevat jakamaan omien kanaviensa kautta karttatietoutta. Tulossa on kuvia kartankäyttötilanteista ja videovinkkejä kartanvalintaan. Nämä ja kaikki muutkin kiinnostavat ja hyödylliset karttajutut löytyvät #karttakeskus-aihetunnisteella.

”Olemme Karttakeskuksella erittäin iloisia saadessamme Marinellan ja Jopen karttalähettiläiksi. Heidän kauttaan kartat ja niiden merkitys avautuu meille kaikille uusina oivalluksina. He tuovat mukanaan myös mielenkiintoisia lisävinkkejä karttojen käyttöön autoilun, matkailun ja ulkoilun saralla. ” Kommentoi alkavasta yhteistyöstä Karttakeskuksen myyntipäällikkö Marjut Sinivuo.

Seuraa ja viihdy:
@nellahimari
www.kaukokaipuumatkablogi.net

@jopperanta
@retkinikkari
www.retkinikkarintarinat.fi

@karttakeskus
#karttakeskus


Vedenkestävä Topokartat-sarja laajenee


19.9.2017

Karttakeskuksen keväällä lanseeraama uusi vedenkestävä ja repeämätön maastokarttasarja laajenee neljällä kartalla. Erityisesti retkeilijöille, kalastajille ja metsästäjille suunnatun sarjan kartat kattavat Lapin erämaita ja tunturiseutuja.

Syksyn kuluessa ilmestyy neljä uutta karttalehteä Pohjois-Lapin alueista, joilta ei ole aiemmin julkaistu 1:50 000 -mittakaavaisia ulkoilukarttoja ja joilla liikkumista varten on joutunut hankkimaan useita perinteisiä maastokarttoja. Uudet kartat kuvaavat Kaaresuvannon ja Tarvantovaaran seutuja Enontekiöllä sekä Urho Kekkosen kansallispuiston kaakkoisosaa ja eteläpuolista aluetta Sodankylän ja Savukosken rajamailla.

Topokartoiksi nimetty sarja pohjautuu Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan, ja sen tietosisältö vastaa perinteisiä paperisia perus- ja maastokarttoja. Niistä poiketen Topokartat on painettu vedenkestävälle materiaalille ja lehtijako on sovitettu retkeilijän tarpeisiin. Lisäksi Topokartoille on merkitty symbolein autio- ja varaustuvat.

Topokartat on suunniteltu kovaan käyttöön. Kartoissa käytettävää materiaalia on testattu monin tavoin ja sen on todettu kestävän niin vettä, repimistä kuin pakkastakin. Kartat kestävät hyvin myös taittelua eivätkä ne hajoa taitoskohdista.

Syksyllä ilmestyvät uudet kartat:

 • Kaaresuvanto Lätäseno Ropinsalmi
 • Tarvantovaara Kuttanen Palojärvi
 • Marivaara Jaurujoki Uittipiekka
 • Itäkaira Nuortti Korvatunturi

Aiemmin ilmestyneet neljä karttaa:

 • Tuntsa Tulppio Sorsatunturi
 • Nunnanen Kalmakaltio Suukisjoki
 • Pöyrisjärvi Näkkälä Kalkujärvi
 • Ropi Kalkkoaivi Munnikurkkio

Katso uusien ja jo ilmesteiden karttojen lehtijako.


Veneilijöille suunnattu 20-osainen karttasarja ilmestynyt


20.6.2017

Karttakeskus julkisti helmikuussa Helsingin venemessuilla uuden Veneilykartat-karttasarjan, joka on nyt laajentunut 14 uudella kartalla. Saatavilla on kaikkiaan 20 karttalehteä, jotka kattavat Suomenlahden ja Saaristomeren rannikot, eteläisen Saimaan vesistön sekä Vesijärven–Päijänteen alueet.

Veneilykartat on ensimmäinen Suomen merialueille ja järville suunnattu karttasarja, joka on valmistettu vedenkestävästä ja repeämättömästä materiaalista. Taitettuna pienikokoista karttaa on helppo käsitellä ja säilyttää esimerkiksi kanootissa tai avoveneessä. Veneilykarttoja saa myös taittamattomina seinäkarttoina ja karttatauluina Karttakeskuksen verkkokaupasta, www.karttakauppa.fi.

Uuden karttasarjan pohjakartan lähteenä ovat Liikenneviraston merikartat, joita on maa-alueilla täydennetty Maanmittauslaitoksen maastotiedoilla. Kartoilla esitetään myös kohdetietoa kuten veneiden vesillelasku- ja rantautumispaikkoja. Karttojen materiaalivalinnassa ja kartta-alueiden suunnittelussa on erityisesti huomioitu veneilijöiden toiveet.

- Karttoja käytetään veneessä usein märissä ja tuulisissa olosuhteissa. Veneilijät ovat toivoneet kartoilta vedenkestävyyttä ja mahdollisuutta taittaa kartta pieneen kokoon, kertoo Karttakeskuksen kartta- ja aineistoliiketoiminnan johtaja Janne Kostamo.

- Veneilijät hyödyntävät tänä päivänä entistä enemmän erilaisia digitaalisia navigointituotteita. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta.

Veneilykartat eivät ole virallisia merikarttoja, eikä niitä ole suunniteltu navigointikäyttöön. Navigoinnissa tulee käyttää Liikenneviraston merikarttoja.

Tuotetietoa

 • Taitettu karttasarja
 • Koko 70 × 100 cm, taitettuna 23 × 11 cm
 • Mittakaavat 1:60 000 (merialueet) ja 1:50 000 (järviseudut)
 • Yhdelle puolelle painettu
 • Painettu vedenkestävälle materiaalille
 • Kartta on repeämätön

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421


Loisto Marinerin kehitystyö jatkuu


19.6.2017

Loisto-tuoteperheen uusimman jäsenen, Loisto Marinerin kehitys ja laadunvarmistus jatkuvat vielä alkaneen kesän yli. Julkaisu Googlen ja Applen sovelluskaupoissa siirtyy siten syksyyn.

Uudella Loisto Mariner -sovelluksella Karttakeskus haluaa tarjota Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille monipuolisen ja helppokäyttöisen työkalun suunnitteluun ja navigointiin. Korkealaatuisten karttojen lisäksi sovelluksesta löytyy mm. käyntisatamat palvelutietoineen ja täsmäsääennusteet.

Navigointisovelluksista puhuttaessa luotettavuus ja käytettävyys ovat kriittisiä. Kenttätesteissä vesillä löytyi sovelluksesta muutama ongelma, jotka haluamme korjata ennen sovelluksen julkaisua. Tästä syystä työt tuotekehityksessä jatkuvat vielä kesän yli. Kesän aikana sovelluksesta kerätään kokemuksia myös beta-testaajajoukon voimin.

Nykyinen Loisto-tuoteperheen navigointisovellus Loisto Mobiili on saatavilla Applen App Storesta ja Google Playsta. Sovelluksen uusi laskettu hinta on 24,99 € + karttapäivitys sovelluksen sisäisenä ostoksena 9,99 €.


viro matkaopas ja kartat Karttakeskukselta uusi Viron matkaopas


31.5.2017

Karttakeskuksen julkaisema Viron matkaopas esittelee yli 900 nähtävyyskohdetta eteläisestä naapuristamme. Oppaassa on runsaasti tietoa Viron monivaiheisesta historiasta ja se johdattaa tuttujen nähtävyyksien lisäksi myös idyllisiin kyliin ja vanhoille kujille.

Tuhti tietopaketti Virossa matkaileville kattaa kaikki 15 maakuntaa sekä Tallinnan. Kirjassa esitellään yli 900 nähtävyyskohdetta ja 70 museota. Kohdekuvauksia täydentää lähes 600 valokuvaa. Lisäksi oppaassa on 81 tie- ja kaupunkikarttaa, joiden avulla löytää tiensä nähtävyyksien ja muiden kiinnostavien kohteiden äärelle. Mukana on myös kohdehakemisto ja välimatkataulukko.

Virossa etäisyydet ovat mukavan lyhyitä eikä Saarenmaan kaislakattoisista mökeistä ole pitkä matka Peipsijärven rannan vanhauskoisten rukoushuoneisiin. Korkeuserot ovat pieniä ja kyliä tiheästi, joten myös pyöräillen on helppo liikkua.

Kattavaan oppaaseen on koottu runsaasti tietoa muun muassa laululavoista, kalkkikivirannoista ja hyvin hoidetuista kartanoista. Luonnossaliikkujat opas johdattaa hiljaisille rannoille, patikkapoluille ja harvinaisten kasvien äärelle.

Kirjan ovat alunperin julkaisseet virolainen Regio ja latvilainen Jana seta ja sen vironkielinen versio oli viime vuonna myyntimenestys Virossa.

Tuotetietoa

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421


Karttakeskukselta uusia säänkestäviä maastokarttoja


15.3.2017

Karttakeskus lanseeraa maaliskuussa Helsingin GoExpo-messuilla uuden vedenkestävän ja repeämättömän maastokarttasarjan. Erityisesti retkeilijöille, kalastajille ja metsästäjille suunnatun sarjan ensimmäiset kartat kattavat Lapin erämaita ja tunturiseutuja.

Uusi Topokartoiksi kutsuttu sarja pohjautuu Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan, ja sen tietosisältö vastaa perinteisiä paperisia perus- ja maastokarttoja. Niistä poiketen Topokartat on painettu vedenkestävälle materiaalille ja lehtijako on sovitettu retkeilijän tarpeisiin. Lisäksi Topokartoille on merkitty symbolein autio- ja varaustuvat.

Sarjan ensimmäiset neljä karttaa kattavat sellaisia retkeilijöiden suosimia Pohjois-Lapin alueita, joilta ei ole aiemmin julkaistu ulkoilukarttoja ja joilla liikkumista varten on joutunut hankkimaan useita perinteisiä maastokarttoja. Uudet kartat kattavat Ropin, Pöyrisjärven, Tuntsan ja Nunnasen seutuja.

– Topokartat on suunniteltu kovaan käyttöön. Olemme testanneet kartoissa käytettävää materiaalia monin tavoin ja todenneet sen kestävän niin vettä, repimistä kuin pakkastakin. Kartat kestävät hyvin myös taittelua eivätkä ne hajoa taitoskohdista, kertoo Karttakeskuksen tuotepäällikkö Mikko Lantz.

Topokartat ovat jatkoa Karttakeskuksen vedenkestävien karttojen tuoteperheelle. Julkaisimme aiemmin talvella uudenlaisen taitettavien veneilykarttojen sarjan ensimmäiset kuusi lehteä. Veneilykartat-sarja tulee kattamaan kevään aikana kaiken kaikkiaan 20 karttaa Suomenlahden, Saaristomeren, Saimaan ja Päijänteen alueilta. Myös useimmat Karttakeskuksen lähes 30 ulkoilukartasta on painettu säänkestävälle materiaalille.

Topokartat ja Veneilykartat ovat saatavilla Karttakaupasta.fi:sta myös taittamattomina seinäkarttoina ja karttatauluina. Kartoista on mahdollista valmistaa myös räätälöityjä versioita, kuten matkailuorganisaatioiden ja veneilyseurojen omia karttoja.

Tuotetietoa

 • Taitettu karttasarja
 • Mittakaava 1:50 000
 • Sarjan ensimmäiset neljä karttaa:
  - Tuntsa Tulppio Sorsatunturi
  - Nunnanen Kalmakaltio Suukisjoki
  - Pöyrisjärvi Näkkälä Kalkujärvi
  - Ropi Kalkkoaivi Munnikurkkio
 • Koko 100 × 70 cm, taitettuna 23 × 11 cm, yksipuoleinen painatus
 • Painettu vedenkestävälle ja repeämättömälle materiaalille
 • Suositushinnat 19,90 €

Lisätietoa ja arvostelukappaleet
Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421


Karttakeskukselta uusia veneilyä kestäviä veneilykarttoja


8.2.2017

Karttakeskuksen Venemessuilla lanseeraama repeämätön ja vedenkestävä Veneilykartat-karttasarja on ensimmäinen suomalainen veneilyä kunnolla kestävä veneilykarttasarja. Taitettuna pienikokoista karttaa on myös helppo käsitellä ja säilyttää veneessä kuin veneessä.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenneviraston eri karttatyyppejä, joita on maa-alueilla osin täydennetty Maanmittauslaitoksen maastokartoilla. Virallisista merikartoista poiketen kartoilla esitetään myös kohdetietoa kuten veneiden vesillelaskupaikkoja ja rantautumispaikkoja.

- Veneilykarttojen suunnittelussa on huomioitu veneilijöiden toiveita ja tarpeita, kertoo Karttakeskuksen kartta- ja aineistoliiketoiminnan johtaja Janne Kostamo.

- Veneilijät liikkuvat tänä päivänä entistä enemmän erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Veneilijät ovat myös toivoneet kartoilta vedenkestävyyttä ja mahdollisuutta taittaa kartta pieneen kokoon. Uudet veneilykartat on suunniteltu vastaamaan näihin toiveisiin.

Helsingin venemessuilla helmikuussa julkaistaan karttasarjan kuusi ensimmäistä osaa, joista viisi karttaa kattavat Suomenlahden rannikon Helsingistä Turkuun. Lisäksi julkaistaan yksi kartta Mikkelin seudulta. Karttasarja saa jatkoa kevään aikana julkaistavilla 14:llä kartalla Suomenlahden, Saaristomeren, Saimaan ja Päijänteen alueilta.

Veneilykartat ovat saatavilla Karttakaupasta.fi:sta myös taittamattomina seinäkarttoina ja karttatauluina. Veneilykartoista on mahdollista valmistaa myös räätälöityjä versioita, kuten veneilyseurojen omia karttoja.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Liikenneviraston merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole suunniteltu navigointikäyttöön.

Tuotetietoa

 • Taitettu karttasarja
 • Koko 70 × 100 cm, taitettuna 23,3 × 11,3 cm
 • Mittakaavat 1:60 000 (merialueet) ja 1:50 000 (järviseudut)
 • Yksipuoleinen painatus
 • Painettu vedenkestävälle materiaalille
 • Kartta on repeämätön

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Lisätietoa ja arvostelukappaleet Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421


Karttakeskus mukana messuilla


20.01.2017

Karttakeskuksen voit tavata kevät-talven aikana seuraavilla messuilla:

Tervetuloa!


Ilmailukartta 1:500 000 (ANC)
uudistuu marraskuussa


26.10.2016

Seuraavat Ilmailukarttasarjan ICAO 1:500 000 (ANC) karttalehdet tullaan uusimaan voimaantulopäivällä 10.11.2016 ja ne ovat ostettavissa Karttakeskuksen Karttakaupasta lokakuun lopussa:

 • HELSINKI WEST (2103D)
 • HELSINKI EAST (2103C)
 • SOUTHERN FINLAND (2103CD)
 • KUOPIO (2103B)
 • VAASA (2103A)
 • OULU (2091D)
 • IVALO (2052C)

Karttojen uusinnan pääasiallisena syynä ovat 10.11.2016 voimaan tulevat ilmatilamuutokset. Tärkeimmät muutokset ovat:

 • ENKR TMA CENTER ja ENKR TMA WEST käyttöönotto
 • EFPO TMA EAST ja EFTP TMA WEST sivurajan muutos
 • EFTP CTR ilmatilaluokan muutos
 • ACC SECT F ja G sivurajan muutos
 • P55 HANHIKIVENNIEMI käyttöönotto
 • D128A, D128B ja D128C RÄYSKÄLÄ poisto
 • D150A, D150B ja D150C RÄYSKÄLÄ käyttöönotto
 • TSA muutoksia

Lisäksi kartoille on tehty seuraavia muutoksia:

 • lisätty laserit kartalle (ref. ENR AIP 5.3)
 • parannettu ACC SECT rajojen esitystapaa
 • lisätty lentoasema symboliin kiitotie
 • karttamerkkien selitys on painettu kartan taustapuolelle

Ilmailukartat uusiutuvat


14.10.2016

Ilmatila uusiutuu 10.11.2016 ja ilmailukartat, lukuunottamatta Rovaniemen karttaa, päivittyvät tämän johdosta.

Uudet kartat tulevat myyntiin lokakuun loppuun mennessä ja ne löytyvät tuoteryhmästä Ilmailukartat.Uudet oppaat sienistä ja kaloista kestävät myös vettä ja kulutusta


13.9.2016

Karttakeskus on julkaissut kaksi vedenkestävää luonto-opasta syksyn retkille. Retkeilijän sieniopas ja Retkeilijän kalaopas ovat laminoituja ja helposti taiteltavia tunnistusoppaita.

Molemmin puolin laminoitu opas kestää hyvin kosteutta ja kovaakin käyttöä ja on niin kevyt, että se on helppo taitella vaikka saappaanvarteen mukaan.

Lasse Kososen kirjoittamassa Retkeilijän sienioppaassa esitellään tekstein ja kuvin 35 yleistä sienilajia, joiden joukossa ovat parhaat ruokasienet, mutta myös muutama myrkyllinen sieni. Tuntomerkkien lisäksi kustakin lajista kerrotaan sen tyypillinen esiintymisalue, -runsaus ja -ajankohta sekä mahdollinen näköislaji. Oppaasta löytyvät myös ohjeet sienten käsittelyyn, sienten tuntomerkkeihin sekä sienestäjän varusteisiin.

Kodin sieniopas on syytä päivittää tuoreeseen kotimaiseen teokseen, mikäli aiempi kirja on jo vuosikymmenten takaa. Yleisradio uutisoi elokuussa, että tieto sienten myrkyllisyydestä on muuttunut, ja vanhoissa kirjoissa saattaa olla vanhentunutta tietoa. ”Toivon, että opas antaa kipinän harrastuksen aloittamiseen tai sysää jatkamaan eteenpäin. Sienestys on helppo ja halpa harrastus,” toteaa Lasse Kosonen.

YLEn Luontoillasta tuttu kala-asiantuntija Ari Saura on koonnut Retkeilijän kalaoppaaseen 26 virkistyskalastajan tärkeää kalalajia muun muassa lohien, ahvenien ja särkikalojen heimoista. Lajeista kerrotaan esiintymisalue, tuntomerkit ja kutuaika. Lisäksi oppaassa on paljon muuta mielenkiintoista tietoa pyyntimitoista, rauhoitusajoista, kalastonhoitomaksusta sekä pyyntivinkkejä.

Retkeilijöiden opassarjassa ilmestyy myöhemmin syksyllä myös Tunturivaeltajan luonto-opas.

Tämä laminoitu kartta kestää jopa panssarivaunun! Katso mitä materiaalille kävi, kun ajoimme panssarivaunulla sen yli.

Tuotetietoa oppaista

 • koko 67,5 × 44,5 cm
 • taitettu ja laminoitu opas
 • suositushinta 14,90 €
 • Retkeilijän sieniopas ISBN 978-952-266-376-4
 • Retkeilijän kalaopas ISBN 978-952-266-377-1
 • Retkeilijän sieniopas ilmestynyt heinäkuussa 2016 ja Retkeilijän kalaopas elokuussa 2016

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 577 7421


Pienpanimot, tislaamot ja viinitilat kartalle


15.8.2016

Toukokuussa ilmestyneen Juha-Pekkä Jylhän kirjoittaman Juomien Suomi - pienpanimot, viinitilat ja tislaamot -kirjan kohteet löytyvät nyt myös verkosta. Kirjan kohteiden lisäksi voit ehdottaa kartalle myös uusia kohteita sivuston kautta. Kirjan saat tilattua Karttakaupasta.


Loisto Mobiilin karttapäivitys on nyt saatavilla


2.8.2016

Navigointi- ja karttasovellus Loisto Mobiiliin on nyt saatavilla tuoreimmat veneilykartat. Päivittyneet karttasarjat ovat A, B, C ja M, jonka lisäksi uutena alueena mukana on P-sarja. Päivitys tehdään ohjelman karttojen hallinnan kautta.
Päivitys on saatavilla iOS- ja Android-laitteille. Karttapäivityksen hinta on 9,95 €.


Motoristin matkaopas
ja kartasto


1.8.2016

Juuri ilmestynyt Motoristin Suomi – matkaopas ja kartasto esittelee moottoripyöräilijöille suunnitellut matkailureitit eri puolilla Suomea. Kirjan on kirjoittanut motoristi ja toimittaja Joel Rosenlöf.

Kotimaan matkailun suosio on säilynyt suurena, ja reissuille on mukavaa löytää aina uusia kohteita ja reittejä. ”Upeiden teiden löytäminen ei vaadi matkaa Alpeille tai Norjaan. Kotimaasta löytyy kaikenlaisia mutkateitä – pienistä ja kiemuraisista loiviin ja vauhdikkaisiin.” muistuttaa oppaan kirjoittaja Joel Rosenlöf.

Motoristin tarpeisiin räätälöity opas soveltuu hyvin myös muille kiireettömille teillä liikkujille. Reitit painottuvat pienille päällystetyille teille. Pienen kokonsa ansiosta se mahtuu reissuun mukaan – tankkilaukun karttataskuun tai jopa ajotakin alle.

Motoristin Suomeen on koottu 30 vaihtelevaa matkailureittiä, jotka esitellään tekstein ja kuvin. Ajoajat ja ehdotetut taukopaikat helpottavat matkan suunnittelua. Matkailureittien lisäksi tiekartoille on merkitty myös suuri joukko muita motoristien suosimia tieosuuksia, joita yhdistelemällä jokainen voi tehdä haluamansa pituisia reittejä. Kirjan kartasto-osa kattaa koko Suomen mittakaavassa 1:400 000, lisäksi suurimmista kaupungeista on kaupunkikartat.

Kirjoittajasta: Joel Rosenlöf on turkulainen motoristi ja toimittaja, jolla on 13 vuoden kokemus katupyörien parista. Hän kirjoittaa matkajuttuja sekä kotimaasta että ulkomailta ja toimii letkaveturina Turun seudun motoristien kokoontumisajoissa.

Tuotetietoa

 • koko 17 × 24,5 cm, 176 sivua
 • kierresidottu pehmeäkantinen kirja
 • ISBN 978-952-266-449-5
 • suositushinta 19,90 €
 • ilmestynyt heinäkuussa 2016

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi
puh. 020 577 7458


Karttakeskuksen vedenkestävät ulkoilukartat vertailussa


7.7.2016

Karttakeskukselta on nyt ilmestynyt kolme ulkoilukarttaa (Teijo, Salla Savukoski, Saariselkä Sokosti) uudessa vedenkestävässä asussaan ja tänä vuonna on tulossa vielä lisää!

Uusi karttamateriaali on täysin vedenpitävää ja kestää lähes rajattomasti taittamista, eikä se repeä normaalissa karttakäytössä. Ominaisuudet säilyvät myös pakkasessa ja helteessä. Painojälki on terävä ja värit kirkkaat. Kartta on sormituntumaltaan miellyttävä ja paperille painettua kevyempi. Uudet kestävät, kotimaiset ulkoilukartat tunnistaa kannessa olevasta keltaisesta merkinnästä.

Markkinoilla on myös kilpailijan valmistamia vedenkestäviä ja repeättömiä karttoja, joita vertailtiin Karttakeskuksen valmistamiin karttoihin. Katso vertailun tulokset.Suomen parhaat
kalastuskohteet
yksissä kansissa


20.6.2016

Virkistyskalastajille suunnattu uutuusopas ”Kalastajan Suomi” sisältää 200 kalastuskohdetta karttoineen kaikkialta Suomesta sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa kalastajalle. Oppaan on kirjoittanut tunnettu kalastustoimittaja Arto Kojo.

Suomesta löytyy valtava kirjo kalastuspaikkoja, joista voi pyytää eri menetelmillä lukuisia eri kalalajeja. Kalastajan Suomi esittelee erilaisia kalastuspaikkoja mahdollisimman kattavasti, sisältäen tietoa niiden historiasta, veden laadusta, sopivista vieheistä, tarvituista luvista, valtalajeista sekä sisältäen kirjoittajan omia kokemuksia.

"Matkailevan kalamiehen kannalta Kalastajan Suomi tuo koko Suomesta esille virkistäviä paikka- ja lajivaihtoehtoja normaalin kotiveden oheen. Monipuoliset oheistiedot helpottavat toimintaa sen jälkeen, kun haluttu vesialue on päätetty. Vanhentuneen karttakirjankin voi auton hanskalokerosta siirtää keräykseen, sillä kirjan uunituore kartta-aineisto pätevine hakemistoineen on kokonaan uusi tuote Suomessa," kertoo kirjan kirjoittaja Arto Kojo.

Kalastuspaikkojen lisäksi opas sisältää paljon muutakin hyödyllistä tietoa kalastajalle, kuten kalastusoppaiden ja tarvikeliikkeiden yhteystietoja, tietoa ennätyskaloista, lupamaksuista sekä virkistyskalastajan tärkeimmistä kalalajeista. Perille pääsee oppaasta löytyvän koko Suomen kattavan tiekartan sekä tarkempien kohdekarttojen avulla.

Kirjoittajasta: Arto Kojo on kirjoittanut useita kalastuskirjoja ja satoja artikkeleita kalastuslehtiin, mm. Urheilukalastukseen, Vapaa-ajan kalastajaan ja Erä-lehteen. Paikkakokemusta Kojolla on noin 3000 kalapäivän edestä kaikkialta Suomesta, Lapin tutkimattomista erämaista aina Ahvenanmaan ulkoluodoille.

Tuotetietoa

 • koko 23 × 30 cm, n. 208 sivua
 • nidottu pehmeäkantinen kirja
 • ISBN 978-952-266-450-1
 • suositushinta 19,90 €
 • ilmestyi toukokuussa 2016
 • kirjastoluokka 67.62

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi
puh. 020 577 7458


Uusi matkaopas vie makumatkalle Suomen pienpanimoihin!


20.6.2016

Juuri julkaistu ”Juomien Suomi” –matkaopas esittelee kaikki Suomen pienpanimot, viinitilat ja tislaamot, yhteensä noin 80 kohdetta eri puolilta maata. Kirjan on kirjoittanut suositun Olutkellari-blogin pitäjä Juha-Pekka Jylhä.

Viime vuosien mukanaan tuoma pienpanimobuumi on luonut maahan kymmenittäin toinen toistaan erilaisempia panimoita, jotka pitävät yllä ikiaikaisia sahtiperinteitä tai valmistavat muita alkoholijuomia puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Viime aikoina myös Suomessa tislatut viskit ja ginit ovat keränneet palkintoja maailmalla.

”Suomalaisten pienpanimoiden, viinitilojen ja tislaamoiden määrä lähestyy jo sadan toimijan rajaa ja vaikka niiden osuus markkinoista on vielä häviävän pieni, ovat ne tärkeässä roolissa juomakulttuurimme elvyttämisen ja kehittämisen tiellä. Ne ansaitsevat tulla kaikkien tietoisuuteen ja ennen kaikkea aitoa näkyvyyttä toiminnalleen”, kommentoi kirjan kirjoittaja Juha-Pekka Jylhä.

Juomien Suomi esittelee valmistajien tuotteet ja niiden saatavuuden, erityispiirteet ja taustan. Lisäksi oppaasta löytyy valmistajien osoite, yhteystiedot ja sijainti kartalla. Mukana on myös yleiskatsaus pienpanimo- ja viinialaan Suomessa.

Kirjoittajasta

Juha-Pekka Jylhän olutharrastus alkoi kiinnostuksesta uusia makuja ja oluiden taustoja sekä tarinoita kohtaan. Hän on myös kirjoittanut uusia oluttuttavuuksia esittelevää Olutkellari-blogia yli kolmen vuoden ajan.

Tuotetietoa

 • koko n. 17 × 24,5 cm, n. 176 sivua
 • nidottu pehmeäkantinen kirja
 • ISBN 978-952-266-448-8
 • suositushinta 19,90 €
 • ilmestynyt toukokuussa 2016
 • kirjastoluokka 68.27

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
Tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi
puh. 020 577 7458


karhunkierrosSuomen tunnetuimmalle vaellusreitille uusi opas - Karhunkierros Retkeilyopas


18.5.2016

Tunnetun retkeilytoimittaja Jouni Laaksosen kirjoittama uusittu Karhunkierroksen retkeilyopas sisältää tarkat kuvaukset Karhunkierroksen vaihtoehdoista ja alueen päiväreiteistä. Kirja on ehdoton kumppani ensi kertaa Karhunkierrokselle suuntaavalle ja antaa uutta kokeneellekin Oulangan-kävijälle.

Ensimmäisen kerran jo 1954 viitoitettu Karhunkierros on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä. Nyt julkaistu retkeilyopas kuvaa tarkasti Karhunkierroksen eri vaihtoehdot ja kaikki Ruka–Oulanka-alueen päiväreitit. Kirjasta löytyvät reittikuvaukset ja alueen ulkoilukartta samoissa kansissa. Kaikkiaan kirjassa esitellään noin 20 erilaista reittiä. Lisäksi neuvotaan, kuinka pienilläkin poikkeamilla reiteiltä pääsee näkemään muun muassa huikeita vesiputouksia, näköaloja ja luolia.

"Karhunkierros on huikea reitti, ja tyystin erilainen kesän ja syksyn eri kuukausina. Lisäksi Oulanka-Ruka-alueella on keskenään hyvin erilaisia päiväreittejä, jotka sopivat mainiosti lapsiperheillekin", kertoo Jouni Laaksonen, joka ihastui Kuusamoon jälleen uudestaan kirjaa tehdessään.

Kirjan avulla myös oppii, milloin ja minne kannattaa suunnata, jos haluaa nähdä neidonkengän, tikankontin, tummaneidonvaipan tai muita Oulangan kansallispuiston kasviharvinaisuuksia. Luonnonnähtävyyksien lisäksi oppaassa esitellään alueen mielenkiintoiset kulttuurihistorialliset kohteet.

Lisätietoa ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz, tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy
mikko.lantz@karttakeskus.fi
puh. 020 5777 421

Tuotetietoa

 • Kierresidottu opaskirja 17 × 21 cm, 96 sivua
 • ISBN 978-952-266-438-9
 • Kirjastoluokka 79.4
 • Suositushinta 24,90 €
 • Ilmestynyt huhtikuussa 2016

Esimerkkiaukeamia

Issuu.com/karttakeskus/docs/karhunkierros_retkeilyopas


Lasku yritykselle - uusi maksutapa


10.5.2016

Karttakaupassa tarjotaan yrityksille ja yhteisöille uutta maksutapaa. Lasku yritykselle -maksutapa helpottaa erityisesti yhteisöjen verkko-ostamista Karttakaupassa.  Maksutavan käyttöön otto ei edellytä maksajalta ennakkorekisteröitymistä. Maksaja tunnistautuu vain ensimmäisellä käyttökerralla palveluun pankkitunnuksillaan. Laskulla on 14 maksuaikaa. Katso palvelun tarkemmat ohjeet.


Karttakeskuksen kartat ovat
panssarivaunun kestäviä!


29.4.2016

Karttakeskuksen laminoidut kartat ja kestokartat laitettiin todelliseen testiin. Karttojen yli ajettiin Mil-Safarit Oy:n panssarivaunulla mutaisissa olosuhteissa. Kartat kestivät pieniä naarmuja lukuunottamatta erittäin hyvin! Katso video testistä alla.

 

 


Karttakeskukselta uusia kovaakin käyttöä kestäviä kartta- ja matkaopastuotteita


11.4.2016

Karttakeskuksen viime vuonna lanseeraama ja suuren suosion saavuttanut kovaakin käyttöä kestävien, laminoitujen ja helposti taiteltavien kartta- ja matkaopastuotteiden valikoima laajenee lukuisilla uutuuksilla. Kuluvan kevään aikana sarjassa julkaistaan 10 uutta kartan ja matkaoppaan yhdistelmää. Uusi tuoteperhe tarjoaa vaihtoehdon perinteisille painetuille matkaoppaille ja paperikartoille sekä erilaisille digimatkaoppaille.

Kokonaan uudenlaiset laminoidut ja helposti taiteltavat kartan ja matkaoppaan yhdistelmät kestävät jopa kastumista ja säilyvät reissusta toiseen.

Sarjaan kuuluu jatkossa 11 kaupunkikartan ja matkaoppaan sekä seitsemän tiekartan ja matkaoppaan yhdistelmää. Mukaan on valittu suosituimmat eurooppalaiset kaupunkilomakohteet kuten Lontoo, Barcelona ja Praha. Sarjaan kuuluu myös Helsingin matkaopas ja kartta. Tiekartta ja matkaopas -tuoteperheeseen kuuluvat mm. Toscana, Ruotsi ja Viro-Latvia-Liettua. Suomen tiekartasta ja oppaasta on laadittu sekä suomen- että kansainvälisille markkinoille suunnattu englanninkielinen versio.

Kussakin oppaassa esitellään kymmeniä matkailukohteita esittelytekstein ja laadukkain valokuvin. Tiekartoilla esitettävistä kohteista on lisäksi mukana osoite, jonka voi syöttää tarvittaessa navigaattoriin.

Esimerkiksi Suomen matkailuoppaassa esitellään 90 kohdetta eri puolilta Suomea, joten kesän lomamatkoille voi suunnitella uutta suuntaa kohdetekstien ja kuvien avulla.

Navigaattoreiden ja karttasovellusten yleistymisestä huolimatta matkan suunnitteluun tarvitaan edelleen karttaa, josta näkee laajemman alueen kerralla. Laminoituihin oppaisiin voi myös tehdä merkintöjä tussilla ja pyyhkiä ne myöhemmin pois.

Kaikki oppaat ovat molemmin puolin laminoituja, joten ne kestävät hyvin kovaakin käyttöä ja kosteutta. ”Helppo taiteltavuus laminoinnista huolimatta on toteutettu patentoidulla menetelmällä, ja uusi formaatti soveltuu erityisen hyvin kovan kulutuksen kohteiksi joutuville matkaoppaille.” toteaa tuotepäällikkö Aino Wuolijoki. ”Erikoismateriaalistaan huolimatta oppaat ovat edullisia, joten uskon niiden olevan jatkossakin suosittu vaihtoehto paperisten karttojen ja navigaattoreiden rinnalle.”

Uudet kartat ovat saatavilla hyvin varustelluista kirjakaupoista kautta maan sekä Karttakauppa.fi -verkkokaupasta.

Lisätietoa

Tuotepäällikkö Aino Wuolijoki, Karttakeskus
aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi
puh. 020 5777 458

Tuotetietoja

 • taitettu, kaksipuolinen ja laminoitu
 • koko taitettuna 11,2 x 24 cm / 9,6 x 22 cm
 • hinnat 13,90 €

Laminoidut kaupunkikartta ja opas -tuotteet

 • Barcelona
 • Berliini
 • Helsinki (suomi, englanti)
 • Lontoo
 • Madrid
 • New York
 • Pariisi
 • Praha
 • Rooma ja Vatikaani
 • Venetsia
 • Wien

Laminoidut tiekartta + opas -tuotteet

 • Etelä-Provence ja Ranskan Riviera
 • Norja
 • Ruotsi
 • Suomi (suomi)
 • Suomi (englanti)
 • Toscana ja Firenze
 • Viro, Latvia ja Liettua

 

Uusittu merikarttasarja M (Savonlinna–Kuopio–Iisalmi) on julkaistu


23.3.2016

Uusi painos merikarttasarjasta M on julkaistu. Sarja on laajentunut edelliseen, vuonna 2006 julkaistuun painokseen verrattuna merkittävästi ja samalla sen nimeksi on muutettu Savonlinna - Kuopio - Iisalmi. Uudessa painoksessa ovat mukana myös Suuren Ruokoveden, Onkiveden, Vieremän sekä Kiuruveden alueet.

Merikarttasarja M perustuu uudella tekniikalla mitattuihin entistä tarkempiin syvyystietoihin, joita on päivitetty laajoille alueille myös väylien ulkopuolelta. Lisäksi mukana on paljon uusia yksittäisiä syvyys- ja kivihavaintoja. Myös muut tiedot, kuten luonnonsuojelualueiden rajat ja venesatamatiedot on päivitetty uuteen painokseen.

Uusi painos sisältää viisi uutta karttalehteä, kaksi peruslehden laajennosta sekä kuusi spesiaalia. Laajennettu sarja kattaa entisen M-sarjan lisäksi myös yksilehtisten karttojen 431 (Suuri Ruokovesi) ja 432 (Onkivesi) alueet. Nämä yksilehtiset kartat sekä merikarttasarjan kanssa päällekkäinen kartta 433 (Kuopio - Juankoski) poistetaan samalla valikoimasta.

Kokonaan uutena alueena sarjassa on mukana Vieremälle johtava venereitti, jota ei aikaisemmin ole esitetty merikartalla.

 

suv-loistoVolvo Penta Center ja Loisto‑navigointiohjelmistot yhteistyöhön


22.2.2015

Karttakeskus ja ja Suomen Venehuolto Oy sopivat Helsingin Vene Båt 2016 -messuilla yhteistyöstä, jonka mukaan Volvo Penta Center Helsingin kaikki 22 huoltojälleenmyyjää löytyvät keväästä 2016 lähtien Loisto-navigointiohjelmistoista.  Suomen Venehuolto toimii Volvo Penta -merimoottoreiden ja -perävetolaitteiden keskuskorjaamona ja yrityksen varaosamyynti palvelee niin yksityisiä kuin yrityksiäkin.

Nyt laadittu yhteistyösopimus on osa Karttakeskuksen Loisto-navigointi- ja -karttaohjelmistojen kehityssuunnitelmaa, jonka mukaan Loisto-tuotteista löytyy jatkossa entistä enemmän veneilijöitä palvelevaa kohdesisältöä.

Veneilijän navigointi- ja karttaohjelma Loisto on suomalaisen Karttakeskuksen tuoteperhe. Tuoteperheeseen kuuluu Loisto Mobiili, joka on saatavissa Googlen Android -käyttöjärjestelmälle suoraan Google Play -sovelluskaupasta sekä iOS:lle (iPhone ja iPad) Applen App Storesta. Loistosta on saatavilla myös Windows PC -laitteille suunniteltu versio.


Uusi kotimainen vedenkestävä ulkoilukartta Saariselältä


11.2.2016

Karttakeskuksen juuri ilmestynyt ulkoilukartta Saariselkä Sokosti 1:50 000 on ensimmäinen uudelle synteettiselle materiaalille painettu ulkoilukarttamme. Käytämme samaa erinomaista materiaalia jatkossa ilmestyvissä ulkoilukartoissamme. Uudet kestävät, kotimaiset ulkoilukartat tunnistaa kannessa olevasta keltaisesta merkinnästä.

Uusi karttamateriaali on täysin vedenpitävää ja kestää lähes rajattomasti taittamista, eikä se repeä normaalissa karttakäytössä. Ominaisuudet säilyvät myös pakkasessa ja helteessä. Painojälki on terävä ja värit kirkkaat. Kartta on sormituntumaltaan miellyttävä ja paperille painettua kevyempi.

Saariselkä Sokosti -ulkoilukartta yhdistää saman arkin eri puolille aiemmat tutut kartat Saariselkä Kiilopää ja Sokosti Suomujoki. Uusi kaksipuolinen kartta kattaa kaikki Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoisosan tunturialueet, jotka ovat erävaeltajien suurimmassa suosiossa. Lisäksi mukana ovat Saariselän matkailukeskuksen lähireitit ja Sompion luonnonpuisto.

Maastotietojen lisäksi karttaan on merkitty muun muassa tuvat, reitit ja muut retkeilypalvelut sekä ruokailu- ja majoituspaikat. Kartalle on lisätty sen alueelta kymmenen nähtävyyttä tai kokemusta, joista on kerrottu muutamalla lauseella kartan reunuksessa suomeksi ja englanniksi. Näin pyritään tarjoamaan myös vähemmän alueeseen tutustuneille kartan käyttäjille alueen parhaat elämykset. Kartan reunuksessa on myös kaikkien alueen tupien koordinaatit sekä tiedot erannosta. Kartan mittakaava on parhaiten suomalaiseen tunturimaastoon sopiva 1:50 000 (1 cm kartalla = 500 m maastossa).

 

Ilmailukartat uudistuvat 12.11.2015


3.11.2015

Ilmailukartta 1:500 000 (ANC), VFR Chart Helsinki ja Local TRA kartat uudistuvat 12 NOV 2015. Ilmailijoille tarkoitettu Ilmailukartta 1:500 000 karttasarja on nyt saatavilla Karttakaupasta.

Uudet kartat on tuotettu uutta paikkatieto-ohjelmistoa hyödyntäen, mikä on mahdollistanut ulkoasun kehittämisen. Karttamerkkien selitys julkaistaan Finavian AIC-tiedotteella ja toimitetaan karttojen mukana erillisenä tulosteena. Selite on lisäksi tulostettavissa täältä.

Saadun asiakaspalautteen perusteella kartan luettavuutta on parannettu ja kohteiden esitystapaa kehitetty.

Pääasialliset esitystapamuutokset ovat:

 • TSA alueiden esitystavan muutos, jotta ne erottuisivat paremmin PRD-alueista sekä tunnusten saaminen paremmin näkyviin
 • R- ja P-alueiden esitystavan muutos, jotta päällekkäisissä tapauksissa D-alueiden kanssa alueet erottautuisivat paremmin toisistaan sekä tunnusten saaminen paremmin näkyviin
 • D-alueiden tunnusten saaminen paremmin näkyviin
 • laajojen louhosten esittäminen aluemaisina kohteina sekä tunnusten saaminen paremmin näkyviin
 • valvomattomien lentopaikkojen tiedot paremmin näkyviin
 • uudistetut näköissymbolit

Ilmatilauudistus sisältää mm. seuraavia yksityiskohtia:

 • EFOU, EFTU ja EFVA CTA perustaminen
 • sivurajojen muutoksia: EFIV TMA ja FIZ UPPER, EFJY CTA ja TMA sekä EFKU TMA
 • EFHK CTR NORTH ilmatilaluokan muutos
 • TSA muutoksia
 • PRD-alue muutoksia: ylärajojen ja sivurajojen muutoksia sekä uusia kieltoalueita
 • ACC sektorirajan E/K muutos
 • VFR REP muutoksia EFJY ja EFTU

VFR Chart Helsinki

Uusi VFR Chart Helsinki on ladattavissa ais.fi-sivulta.

Local TRA

Uudet Hallin, Jyväskylän, Kemi-Tornion, Kuopion, Porin ja Rovaniemen lentopaikkojen Local TRA-kartat ovat ladattavissa ais.fi-sivulta.

 

Uusi kartasto Karjalan kannaksen sodan ajan kartoista


2.11.2015

Karttakeskuksen uutuuskirja Kannaksen sotakartasto 1939–1944 kokoaa Karjalan kannaksen kartat viime sotien ajalta kätevästi yksiin kansiin. Summa, Valkeasaari, Äyräpää, Tali, Ihantala ja lukuisat muut paikat ovat osa Kannaksen keskeistä sotahistoriaa, josta on kirjoitettu monia teoksia. Niiden tapahtumien sijoittaminen kartalle helpottuu nyt kunnollisten sodanaikaisten karttojen avulla.

Uutuuskartasto toimii sekä itsenäisenä tietoteoksena että oivana apuvälineenä muun sotahistoriallisen kirjallisuuden rinnalla. ”Sodassa esikuntien upseerit käyttivät juuri samoja topografisia karttoja, joten sotapäiväkirjat ja muut arkistolähteet aukeavat aivan eri tavalla karttojen avulla”, kertoo sotahistorioitsija Ari Raunio. Sotahistorian harrastajien lisäksi kartasto auttaa varmasti karjalaisista juuristaan kiinnostuneita lukijoita kotiseutumatkoilla Kannaksella.

Kirja sisältää koko Kannaksen topografiset yleiskartat 1920–1940-luvulta mittakaavassa 1:100 000 sekä tarkat 1:20 000 -kartat tärkeimmistä taistelualueista pienennettynä mittakaavaan 1:30 000. Yksityiskohtaiset kartat mahdollistavat jopa yksittäisten talojen tunnistamisen. Kartoille on lisätty puolustusasemia ja linnoitteita sotatapahtumien paikantamisen helpottamiseksi.

Kullakin aukeamalla on kartta-alueen sotatapahtumat esittelevä teksti, jonka tärkeimmät paikat on osoitettu kartalta. Tekstit on kirjoittanut Ari Raunio (everstiluutnantti evp, valtiotieteen maisteri), joka on yksi maamme johtavista sotahistorioitsijoista. Mikko Lantz on vastannut kirjan kartografisesta suunnittelusta. Kuvituksena on sodanaikaisia valokuvia karttojen alueelta.

Tuotetiedot

Kannaksen sotakartasto 1939–1944

 • tekijät Ari Raunio ja Mikko Lantz
 • mukana 80 suurikokoista kartta-aukeamaa
 • sidottu kovakantinen kirja kooltaan 24 × 34 cm, 176 sivua
 • kirjastoluokka 92.73
 • ISBN 978-952-266-414-3
 • 34,90 €

Lisätiedot

Tuotepäällikkö Mikko Lantz, Karttakeskus
mikko.lantz (at) karttakeskus.fi
puh. 020 5777 421

 

Uusi kartta vie aikamatkalle
kulta-ajan Viipuriin


8.10.2015

Karttakeskuksen historiallinen uutuustuote Viipuri 1930 johdattaa historiasta kiinnostuneet 1930-luvun Viipuriin kartoin ja tekstein. Etupuolella on vuonna 1930 laadittu Viipurin kaupunkikartta ja kääntöpuolella on vuosina 1933–38 laadittu topografinen kartta kaupungista ympäristöineen.

Etupuolen alareunassa on esitelty yli 130 kohdetta, jotka on merkitty kartoille numeroin. Kartan ja siinä esitettyjen kohdetekstien avulla voi sukeltaa 1930-luvun Viipurin arkipäivään – tutkia vaikkapa, millä raitiovaunulla löytää perille tai mihin kannattaisi lähteä lauantai-iltana tanssimaan.

Kartalla esitettävät kohteet on valinnut ja niistä kertovat tekstit toimittanut tietokirjailija Jussi Iltanen. Tiedot perustuvat 1930-luvun matkaoppaisiin ja tietokirjoihin, ja tekstit ovat ajan hengen mukaisia. Kohteiden joukossa on muun muassa hotelleja, ravintoloita, sairaaloita ja kouluja sekä nähtävyyksiä.

”Kartta tuo monia muistoja vanhoille viipurilaisille ja palauttaa mieliin, millä kadulla mikäkin paikka sijaitsi. Meille suomalaista Viipuria kokemattomille sukupolville kartta tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa kaupunkiin, jollaista ei enää tänä päivänä ole.” kertoo Jussi Iltanen.

Esittelytekstit sisältävät mielenkiintoisia yksityiskohtia kohteista, kuten rakennusten historiasta, nähtävyyksien aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista sekä hotellien mukavuuksista. Esittelytekstit kertovat myös arkisista asioista, kuten posti- ja lennätinkonttorista, puhelinasemasta, virastoista, laitoksista ja liikenneyhteyksistä. Kartta on oiva apuväline myös nykypäivän Viipurissa matkailevalle, sillä sen avulla pystyy etsimään vanhoja suomalaisia katuja ja kohteita.

Lisätiedot

Tuotepäällikkö Aino Wuolijoki, Karttakeskus
aino.wuolijoki (at) karttakeskus.fi
puh. 020 5777 458

Tuotetiedot

Viipuri 1930 – Kartta aikamatkalle kulta-ajan Viipuriin:

 • taitettu kaksipuolinen kartta
 • koko avattuna 100 × 70 cm, taitettuna 10 x 20 cm
 • hinta 15,90 €
 • ISBN 978-952-266-423-5

 

Ulkoilukarttojen suositushinnat laskevat ja materiaali muuttuu


10.8.2015

Karttakeskus laskee kustantamiensa ulkoilukarttojen suositushintoja 10.8.2015 alkaen. Siirrymme jatkossa käyttämään kahta hintaryhmää: 15,90 € ja 17,90 €. Kahden vesiretkeilykarttamme suositushinnat ovat jatkossa 19,90 €.

Tulemme myös uudistamaan ulkoilukarttojen materiaalin. Olemme siirtymässä ulkoilukarttojen painatuksessa vedenkestävän ja repeytymättömän synteettisen materiaalin käyttöön vuoden 2016 alusta alkaen. Tarjoamme edelleen selkeimmät ja ajantasaisimmat ulkoilukartat Suomen parhaista retkeilykohteista, mutta jatkossa myös kaikkein vaativimpia retkeilyolosuhteita kestävässä muodossa. Tulemme myös tuomaan keväällä 2016 markkinoille täysin uusia ulkoilukarttoja.

Uudet hinnat 11.8. 2015 lähtien:

 

Merikarttasarja B:ssä puuttuvia karttoja


3.6.2015

Merikarttasarjasta B Helsinki–Parainen (2015) puuttuu kaksi karttaa. Puuttuvat kartat ovat peruslehden laajennus 627.A Långviken (1:50 000) ja spesiaali 627.A1 Långvik (1:20 000). Puuttuva sivu on saatavilla pdf-muodossa, ks. Liikenneviraston tiedotesivu tai suora linkki ladattavaan tiedostoon. Sivun voi tulostaa, tallentaa omalle koneelle tai tarkastella verkossa ainakin Internet Explorer -selaimella.

 

Merikarttasarja B Helsinki–Parainen on uudistunut


21.5.2015

Liikenneviraston julkaisemasta ja Karttakeskuksen kustantamasta Merikarttasarja B:stä on saatavilla uusi versio. Kartasto kattaa rannikkoalueen Helsingin itäpuolelta Paraisille. Karttasarjaan on tullut paljon muutoksia edellisen, vuonna 2012, julkaistun painoksen jälkeen.

Kartan väylä- ja turvalaitetiedot on päivitetty, ja muutoksia on tullut paljon muun muassa Helsingin ja Espoon vesillä. Etelä-Suomen 9 metrin talviväylällä Loviisan ja Porkkalan välillä on useita muutoksia turvalaitteissa ja karttamerkeissä. Uusien viittojen lisäksi useilla väylillä on muutoksia myös esimerkiksi valotunnuksissa. Uusia tai poistettuja väyliä on muun muassa Helsingissä ja Hangossa.

Koko kartan alueella on muutettu monien väylien linjauksia, kulkusyvyyksiä ja alituskorkeuksia sekä lisätty kiviä. Uusia putkijohtoja ja kaapeleita on laskettu väylien alle muun muassa Salossa, Kirkkonummella, Espoossa ja Helsingissä. Syvyysaineistoa on uusittu laajalta alueelta Inkoon ja Karjaan edustalta sekä Tammisaaresta ulkomerelle johtavan väylän ympäristöstä.

Merikarttasarjat soveltuvat mittakaavansa ja tarkkuutensa puolesta saaristo- ja rannikkonavigointiin. Merikarttasarja kertoo muun muassa väylien ja viittojen sijainnit, vedenalaiset karit ja johdot sekä syvyystiedot. Merikarttasarja on kierresidottu karttalehtiö, joka on pakattu muovitaskuun.

Uudistunut Merikarttasarja B on tilattavissa välittömästi Karttakaupasta. Vuoden 2015 merikarttasarjauutuuksiin kuuluu nyt ilmestyneen Merikarttasarja B:n lisäksi huhtikuun lopulla julkaistu Merikarttasarja C Ahvenanmaa.

Lisätiedot

Tuotepäällikkö Aino Wuolijoki, Karttakeskus
aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi
puh. 020 5777 458

Liikenneviraston merikarttaryhmä (mm. tarkemmat tiedot muutoksista kartalla): JLMerikarttapalaute(at)liikennevirasto.fi

Tuotteen kansikuva on ladattavissa kuvapankistamme.

Tuotetiedot

 • mittakaava 1:50 000 (1 cm kartalla = 500 m)
 • wire-sidottu karttakirja
 • koko 46 × 34 cm
 • hinta 47 €
 • koordinaattijärjestelmä EUREF-FIN (WGS 84)
 • ISBN 978-952-266-262-0

Karttakeskus

Karttakeskus on karttaosaamisen ja paikkatiedon ammattilainen, joka on erikoistunut jalostamaan sijaintiin liittyvästä tiedosta nykyaikaisia meidän kaikkien liikkumista helpottavia paikkatieto- ja karttatuotteita, sekä digitaalisina tuotteina että perinteisinä painettuina karttoina. Karttakeskus tuottaa karttoja mm. autoiluun, matkailuun, ulkoiluun ja veneilyyn sekä erilaisia karttoihin, retkeilyyn ja matkailuun liittyviä kirjoja. Karttakeskus Oy on osa Affecto-konsernia.

 

Ahvenanmaan viralliset merikartat uudistuneet


13.5.2015 Lehdistötiedote

Liikenneviraston julkaisemasta ja Karttakeskuksen kustantamasta Ahvenanmaan Merikarttasarja C:stä on saatavilla uusi versio. Uudistunut merikarttasarja sisältää muun muassa runsaasti uutta syvyystietoa.

Merikarttasarjat soveltuvat mittakaavansa ja tarkkuutensa puolesta saaristo- ja rannikkonavigointiin. Merikarttasarja kertoo muun muassa väylien ja viittojen sijainnit, vedenalaiset karit ja johdot sekä syvyystiedot. Merikarttasarja on kierresidottu karttalehtiö, joka on pakattu muovitaskuun.

Merikarttasarjojen karttalehtiä on täydennetty yksityiskohtaisilla erikoiskartoilla, jotta veneily olisi turvallista satamien ja kapeikkojen läheisyydessä.

Uudistunut Merikarttasarja C on tilattavissa välittömästi esimerkiksi Karttakeskuksen Karttakaupasta (www.karttakauppa.fi). Lisäksi toukokuussa julkaistaan uudistunut versio Merikarttasarja B:stä (Helsinki – Parainen).

Lisätiedot

Tuotepäällikkö Aino Wuolijoki, Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi
puh. 020 5777 458

Tuotetiedot

• mittakaava 1:50 000 (1 cm kartalla = 500 m)
• wire-sidottu karttakirja
• koko 46 × 34 cm
• hinta 47 €
• koordinaattijärjestelmä EUREF-FIN (WGS 84)
• ISBN 978-952-266-261-3

Karttakeskus

Karttakeskus on karttaosaamisen ja paikkatiedon ammattilainen, joka on erikoistunut jalostamaan sijaintiin liittyvästä tiedosta nykyaikaisia meidän kaikkien liikkumista helpottavia paikkatieto- ja karttatuotteita, sekä digitaalisina tuotteina että perinteisinä painettuina karttoina. Karttakeskus tuottaa karttoja mm. autoiluun, matkailuun, ulkoiluun ja veneilyyn sekä erilaisia karttoihin, retkeilyyn ja matkailuun liittyviä kirjoja. Karttakeskus Oy on osa Affecto-konsernia.

 

Uusi retkeilyopas Länsi-Lapin tuntureille


22.4.2015

Juuri ilmestynyt Karttakeskuksen kustantama Pallas Hetta retkeilyopas ja kartta kertoo Pallas- ja Ounastunturien sekä lähiympäristön matkailu- ja retkeilymahdollisuuksista niin päiväretkeilijän kuin kokeneen erävaeltajankin näkökulmasta kaikkina vuodenaikoina.

Suurin osa oppaan kattamasta alueesta kuuluu Pallas–Yllästunturin kansallispuistoon, mutta vierailijoille tarjotaan parhaat palat myös Muonion, Oloksen, Jerisjärven sekä Pallaksen ja Hetan ympäristöstä. Merkittävä osa oppaan käyntikohteista on päiväretkeilijänkin saavutettavissa tunturikeskuksista käsin.

Alueen retkeilyreittien joukossa on muun muassa maamme ensimmäinen tunturireitti, jo vuonna 1934 viitoitettu Hetta–Pallas. Opas esittelee sen tarkasti kaikkine palveluineen, nähtävyyksineen ja maisemineen. Lisäksi mukana on muun muassa Acerbin keinon melontareitti ja lukuisia lyhyempiä päiväpatikoita.

Kirjassa esitellään 130 vierailukohdetta – kaikkea pyhistä seitakivistä historiallisiin kalamajoihin, sodan raunioista peurahautoihin ja luontopoluista autiotupiin. Kohteiden esittelytekstien ja oppaan runsaan kuvituksen avulla omien retkien suunnittelu on helppoa.

Kirjan kohteet on merkitty oppaan liitteenä olevaan täysiveriseen ulkoilukarttaan, johon on painettu mittakaavassa 1:50 000 myös seudun retkeilyreitistöt palveluineen ja taukopaikkoineen. Opaskirjasta löytyy kohteiden koordinaatit GPS-paikantimen käyttäjille.

Oppaan on kirjoittanut ja kuvittanut retkeilytoimittaja ja tietokirjailija Joel Ahola, joka vieraillut jokaisessa oppaan esittelemässä kohteessa. Pallaksen ja Hetan välinen avotunturireitti on tuhansia kilometrejä Suomen retkikohteissa, erämaissa ja patikkapoluilla kiertäneen Aholan suosikkireitti.

”Istuin iltanuotiolla kanssaretkeilijän seurassa vaeltaessani jälleen kerran Hetasta Pallakselle syksyllä 2014. Minulta kysyttiin ammattilaisen mielipidettä, minne kannattaisi mennä ja mikä on paras reitti. Vastasin kysyjälle, että olette sillä juuri nyt. Kulkekaa hiljempaa, pitäkää silmät auki – ja nauttikaa jokaisesta askeleesta kansallispuiston maisemissa”, Ahola kertoo.

Pallas Hetta retkeilyopas ja kartta

– tekijä Joel Ahola
– opaskirjan koko 12 × 22 cm, nidottu, 80 sivua
– kaksipuolisen ulkoilukartan koko 60 × 80 cm
– pakattu muovitaskuun
– ISBN 978-952-266-332-0
– kirjastoluokka 79.4
– suositushinta 29,90 €

Oppaita myyvät Karttakeskus (www.karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjinä muun muassa hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoja oppaasta

Mikko Lantz, tuotepäällikkö
p. 0205 777 421
sähköposti: mikko.lantz@karttakeskus.fi

Karttakeskus

Karttakeskus Oy tarjoaa asiakkailleen paikkatietopalveluja, jotka kattavat karttakustanteet, paikkatietoa hyödyntävät ohjelmistoratkaisut, paikkatietokonsultoinnin ja digitaaliset paikkatietoaineistot. Karttakeskus on Suomen johtava karttojen kustantaja, jonka tuotevalikoimiin kuuluvat mm. tie- ja ulkoilukartat, DVD-karttatuotteet sekä matkaoppaat ja maailmankartastot. Karttakeskus kuuluu Affecto-konserniin, jonka toimialana ovat liiketoimintatiedon hallinta, operatiiviset ratkaisut ja paikkatietoratkaisut. Affecton pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja sillä on tytäryhtiöt Virossa, Liettuassa, Latviassa, Ruot-sissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.

 

Loisto Mobiili kärkiryhmässä latauskauppojen suosiolistoilla!


2.4.2015

Karttakeskus lanseerasi helmi-maaliskuussa Loisto Mobiili -navigointi ja -karttaohjelmat Android- ja iOS-laitteille.  Molemmat ohjelmaversiot saavuttivat heti julkaisunsa jälkeen suuren suosion ja Loisto Mobiili on ollut julkaisustaan lähtien ladatuin karttaohjelma Suomessa iPadille. Android-versio on puolestaan ollut jo viikkoja kaikkien sovellusten Top 10 -listalla. Suosiolistoilla Loisto Mobiili onkin samassa joukossa mm. Supercellin Clash of Clansin ja Hey Dayn kanssa!

Loisto Mobiili -navigointipaketti on ladattavissa Google Playsta tai App Storesta. Lisätietoja: www.loistonavigointi.fi

 

Karttakeskus lanseeraa Loisto Mobiili -navigointi ja -karttaohjelmat Android- ja iOS-laitteille


6.2.2015 Lehdistötiedote

Karttakeskuksen navigointi- ja karttaohjelmaperhe uudistuu. Loisto Mobiili tuo kattavat kotimaan veneily- ja maastokartat Androidin lisäksi myös iOS-laitteille. Loisto Mobiili korvaa jatkossa Android-laitteille saatavana olleen Tasku Loiston. Loisto Mobiili on hintaluokassaan ainoa ohjelmisto, joka sisältää automaattireitityksen veneilyväyliä ja teitä pitkin.

Loisto Mobiili on monipuolisesti liikkuvan avuksi sekä merellä, sisävesillä että maastossa. Ohjelma sisältää ajankohtaiset veneilykartat ja koko Suomen kattavat maastokartat. Loisto Mobiilin käytettävyyttä helpottaa se, että kartat tallentuvat laitteen muistiin ja ovat käytettävissä, vaikka verkkoyhteyttä ei olisi saatavilla.

Loisto Mobiilin Android-versio on ladattavissa 6.2.2015 lähtien Play-kaupasta. iOS-versio saapuu App Storeen helmikuun aikana. Ohjelmaa pääsee testaamaan Karttakeskuksen Vene 15 Båt -messuosastolla 6.–15.2.2015.

Omat reitit ja retkipaikat hetkessä muistiin

Loisto Mobiilin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa automaattinen reitintekomahdollisuus. Tällöin ohjelma muodostaa valikoidulle veneväylälle parhaimman reitin. Reitin voi luoda myös manuaalisesti.

Loisto Mobiili tarjoaa veneilijälle myös mielenkiintoista matkailutietoa, sillä applikaatio sisältää yli 1 000 Suomenlahden ja Saaristomeren nähtävyyskohteen paikkamerkkiä tekstiesittelyineen. Lisäksi Loisto Mobiilin käyttäjä voi tallentaa omia reittejä ja paikkamerkkejä, ja jakaa nämä helposti toisien käyttäjien kanssa. Oman sijainnin tallennus käy niin ikään kätevästi.

Yhdistelmäkartta-ominaisuus näyttää veneilykartat ja maastokartat samassa näkymässä. Ominaisuuden ansiosta esimerkiksi pienveneilijän on helppoa löytää sopiva rantautumispaikka. Loisto Mobiili tarjoaa myös ruudun jako -ominaisuuden, jonka avulla karttoja voi tarkastella samanaikaisesti eri mittakaavoissa. Vaikka ohjelma on luotu mobiiliin ympäristöön, sen kartat muistuttavat visuaaliselta ilmeeltään perinteisiä painettuja karttoja.

Loisto Mobiilin ominaisuuksia

 • Korkealaatuiset veneilykartat Suomen järvi- ja merialueilta vektorimuodossa
 • Veneily- ja maastokarttojen yhdistelmäkartta
 • Ruudun jako eli karttaa voi tarkastella samanaikaisesti eri mittakaavoissa
 • Automaattireititys veneväyliä ja teitä pitkin
 • Omien reittien tekomahdollisuus sekä reitin legi- ja reittipistetietojen helppo tarkastelu
 • Omien paikkamerkkien teko ja oman sijainnin nopea tallennus paikkamerkiksi
 • Suuntima omasta sijainnista tai simulointipaikasta
 • Omien reittien ja paikkamerkkien vienti toiseen Loisto Mobiiliin
 • Yli tuhat Suomenlahden ja Saaristomeren nähtävyystietoa kohdekuvauksineen
 • Mahdollisuus lisäaineiston hankintaan suoraan sovelluksesta in-app-ostoina ja -latauksina

Loisto Mobiili Android- ja iOS-laitteille hinta 39,90 €. Uudistuneeseen Loisto-navigointi- ja karttaohjelmavalikoimaan kuuluu Loisto Mobiilin ohella Loisto Windows PC -ohjelma sekä Iso Loisto.

Lisätietoja

Loistonavigointi.fi-kotisivut.

Kuvapyynnöt:
Jukka Raittila, Republic of Communications, 050 346 2630, jukka.raittila(at)republic.fi
Maija Hyötyläinen, Republic of Communications, 050 572 9679, maija.hyotylainen(at)republic.fi

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli noin 12,2 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 100 paikkatiedon ammattilaista. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Karttakeskuksen kotisivujen osoite on www.karttakeskus.fi.

 

Turvallisempaa moottorikelkkailua ajantasaisilla reittitiedoilla


30.1.2015

Karttakeskuksen Moottorikelkka GT -kartat ovat päivittyneet Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomen osalta tammikuussa 2015. Kartat tulostetaan vedenkestävälle muoville, joten ne kestävät kovaakin käyttöä lumessa ja pakkasessa.

”Ajantasaiset kartat ovat maastossa liikuttaessa tärkeä turvallisuutta lisäävä tekijä. Moottorikelkka GT -kartat sopivat hyvin aktiivisellekin moottorikelkkailijalle, sillä ne kestävät kovaakin käyttöä ja ovat näin käytettävissä aina tarvittaessa”, kommentoi Moottorikelkka GT -sarjasta vastaava tuotepäällikkö Aino Wuolijoki.

Päivitettyjä Moottorikelkka GT -karttoja voi tilata Karttakeskuksen verkkokaupasta sekä ostaa muutamilta jälleenmyyjiltä Pohjois-Suomessa.

Moottorikelkka GT -karttasarja

Moottorikelkka GT -karttasarja kattaa koko Suomen kahdeksalla lehdellä, jotka perustuvat GT Tiekarttojen lehtijakoon ja tietosisältöön. Oulun eteläpuolisen Suomen mittakaava on 1:250 000, ja Pohjois-Suomen mittakaava on 1:400 000. Kartoille on merkitty moottorikelkkareittien ja -urien lisäksi tiestö, tienumerot ja välimatkat, korkeuskäyrät (50 metrin käyrävälillä), suot, vesistöt, paljakat sekä runsaasti matkailutietoa. Kartoille on merkitty myös huoltoasemat ja polttonesteen myyntipaikat. Kattava nimistö sisältää runsaasti myös maastonimiä.

Moottorikelkkareitistö on luokiteltu reitteihin ja uriin. Reitit ovat virallisia kelkkareittejä, kun taas urat ovat kerhojen, kuntien tai muiden alueellisten toimijoiden luomia ja ylläpitämiä. Karttakeskuksen reittitiedot ovat peräisin useasta eri lähteestä ja ne on päivitetty joulukuussa 2014 Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomen osalta.

Urien linjaukset voivat muuttua usein, eikä Karttakeskus vastaa tietojen oikeellisuudesta. Reitit ja urat on tarkoitettu vain moottorikelkkailuun. Useimpien kelkkaurien käyttö on luvanvaraista ja edellyttää käyttömaksun tai jäsenmaksun maksamista paikalliselle uran ylläpitäjälle.

Moottorikelkkareitit on mahdollista lisätä optiona mukaan myös Karttakeskuksen ParasKartta-palvelusta tilattavissa oleville GT-karttatulosteille. ParasKartta-palvelusta tilattavien vettä ja pakkasta kestävien Kestokarttojen koon ja aluerajauksen voi valita itse vapaasti.

 

Vanhoista maasto- ja merikartoista uusia tuotteita


21.1.2015

Karttakaupan valikoima on jälleen saanut täydennystä. Mukana valikoimassa on nyt Maanmittaislaitoiksen käytöstä poistamista maastokartoista ja Liikenneviraston vanhentuneistä merikartoista valmistettuja tuotteita. Tuotteet on valmistanut Risako. Valikoistamasta löytyy kynäpenaali, meikkipussi, kosmetiikkapussi sekä kassi.

 

Karttakaupasta saatavilla palapelejä


10.11.2014

Karttakaupan tuotevalikoima on jälleen laajentunut: nyt valikoimissa on myös palapelejä! Palapelit ovat mukavaa koko perheen ajanvietettä pimentyviin syysiltoihin ja myös mainioita lahjoja vaikkapa pukinkonttiin. Karttakaupassa on nyt uutuutena kartta-aiheisia palapelejä! Saatavilla on 10 erilaista palapeliä, joista voit valita 100, 200, 500, 1000 tai 2000 palan palapelin sekä kaksi palapeliä 1000 tai 2000 palalla.

 

ANC-ilmailukarttojen 2014 versiot ovat ilmestyneet


7.11.2014

Uusiutuneet 2014 ANC-siviili-ilmailukartat ovat nyt myynnissä. Myynnissä ovat myös 12.11.2014 asti voimassaolevat 2013 versiot, jotka otetaan pois myynnistä ilmatilan uusiutuessa. HUOM! Kohta vanhentuvien ilmailukarttojen merkintä on  14NOV13  kun taas 13.11. voimaanastuvien uusien karttojen merkintä on  13NOV14.

 

Uusi retkeilyopas Käsivarren suurtuntureille


Lehdistötiedote 5.8.2014

Karttakeskus on julkaissut Käsivarren suurtunturien ja Revontultentien seuduilla liikkuville retkeilijöille uuden oppaan. Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta kertoo alueen matkailu- ja retkeilymahdollisuuksista yhtä lailla päiväretkeilijöille kuin kokeneille erävaeltajille.

Suurin osa oppaan kattamasta alueesta kuuluu Käsivarren erämaa-alueeseen, mutta vierailijoille tarjotaan parhaat palat myös Kilpisjärven kylän lähikohteista, Mallan luonnonpuistosta sekä Käsivarren eteläosan tienvarsikohteista. Oppaassa esitellään 140 eri kohdetta, joista noin kolmannes on päiväretkeilijänkin saavutettavissa Kilpisjärveltä käsin.

Alueen retkeilyreittien joukossa on muun muassa yhteispohjoismainen Kalottireitti ja sen haara Haltille, Suomen korkeimmalle paikalle. Monipuolisesta luonnosta on poimittu esiin komeimmat tunturit, harjut, vesiputoukset ja kosket. Kohteiden joukossa on myös Suomen ainoa maanalainen joki.

Upean luonnon lisäksi opas avaa Käsivarren rikasta kulttuurihistoriaa tuhansien vuosien ajalta. Oppaassa esitellään kulttuurikohteita aina muinaisten peuranpyytäjien ajoilta presidentti Kekkosen hiihtoretkiin asti. Lisäksi omaksi kokonaisuudekseen on koottu viime sotien jäljet ja rajan vartiointiin liittyvät kohteet.

Kohde-esittelyjen lisäksi kirjassa tarjotaan käytännön erätietoutta. Retkeilijät saavat ajantasaista tietoa tupien ja reittien varustetasosta ja kunnosta sekä retkeilystä alueen vaativissa avotunturiolosuhteissa. Lisäksi oppaassa kerrotaan yleistietoa eräretkelle valmistautumisesta eri vuodenaikoina.

Opaskirjan lisäksi pakettiin kuuluu täysiverinen ulkoilukartta mittakaavassa 1:50 000. Kartta kattaa Käsivarren pohjoisosan Ala-Kilpisjärven ja Raittijärven tasalta pohjoiseen. Kaikki kirjan kohteet on merkitty kartoille, ja niistä löytyvät myös tarkat koordinaatit GPS-paikantimen käyttäjille.

Oppaan on kirjoittanut ja kuvittanut retkeilytoimittaja ja tietokirjailija Joel Ahola, joka on vieraillut jokaisessa oppaan esittelemässä kohteessa.

Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta

 • tekijä Joel Ahola
 • opaskirjan koko 12 × 22 cm, nidottu, 80 sivua
 • ulkoilukartan koko avattuna 120 × 84 cm, pakattu muovitaskuun
 • ISBN 978-952-266-205-7
 • kirjastoluokka 79.4
 • suositushinta 29,90 €

Oppaita myyvät Karttakeskus (www.karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjinä muun muassa hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoja oppaasta: Mikko Lantz, tuotepäällikkö, p. 0205 777 421, sähköposti: mikko.lantz(at)karttakeskus.fi

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy tarjoaa asiakkailleen paikkatietopalveluja, jotka kattavat karttakustanteet, paikkatietoa hyödyntävät ohjelmistoratkaisut, paikkatietokonsultoinnin ja digitaaliset paikkatietoaineistot. Karttakeskus on Suomen johtava karttojen kustantaja, jonka tuotevalikoimiin kuuluvat mm. tie- ja ulkoilukartat, DVD-karttatuotteet sekä matkaoppaat ja maailmankartastot. Karttakeskus kuuluu Affecto-konserniin, jonka toimialana ovat liiketoimintatiedon hallinta, operatiiviset ratkaisut ja paikkatietoratkaisut. Affecton pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja sillä on tytäryhtiöt Virossa, Liettuassa, Latviassa, Ruot-sissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.

 

Karttakeskuksen mobiili GT Tiekartasto Suomi


Lehdistötiedote 11.7.2014

Karttakeskus on julkaissut GT Tiekartasto Suomesta koko Suomen kattavan mobiilikartan. Mobiiliversion kartta-aineisto perustuu samaan 1:200 000 ja 1:250 000 aineistoon kuin Karttakeskuksen painetun GT Tiekartasto Suomen kartat. 

Sovellus on saatavilla Google Play latauskaupasta Android puhelimille ja tableteille. Applen iPad/iPhone yhteensopiva iOS-versio tulee ladattavaksi Applen App Storeen myöhemmin.

Mobiilin GT Tiekartaston kartta vastaa digitaalisessa muodossa ulkoasultaan ja tarkkuudeltaan sen tuttua painettua versiota. Kartta on esitystavaltaan selkeä ja GPS-paikannus näyttää haluttaessa käyttäjän sijainnin. Oman ajoreitin seuraaminen on siten helppoa ja yksinkertaista. Tiestö ja paikkakuntien nimet erottuvat selvästi ja pienemmätkin ajokelpoiset tiet näkyvät.  Kohteiden välisiä etäisyyksiä voi mitata sormenpäillä ja ruudulla on myös näkyvissä painettua kartastoa vastaavan karttalehden numero.

Mobiilikartta toimii off-line tilassa ja ei siten tarvitse internetyhteyttä käytön aikana.

Mobiili GT Tiekartasto Suomi, ladattavissa Google Playstä (7,90 €).

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: Karttakeskus.fi

 

Mobiileja ulkoilukarttoja Karttakeskukselta


Lehdistötiedote 3.7.2014

Karttakeskus on julkaissut mobiilit ulkoilukartat Nuuksio Luukki, Ruka Oulanka (Karhunkierros) sekä Saariselkä Kiilopää. Mobiilikartat ovat saatavilla Google Play latauskaupasta Android puhelimille ja tableteille.

Mobiilit ulkoilukartat vastaavat digitaalisessa muodossa Karttakeskuksen tuttuja painettuja ulkoilukarttoja ja ne kattavat samat tunnetut retkeilyalueet. Nuuksio Luukki sisältää pääkaupunkiseudun suosituimman retkeilykohteen Nuuksion järviylängön lähiympäristöineen. Ruka Oulanka kattaa Kuusamon upeimmat retkiseudut ja Karhunkierroksen vaellusreitin, Saariselkä Kiilopää puolestaan Urho Kekkosen kansallispuiston länsiosan, Sompion luonnonpuiston, Tankavaaran sekä Saariselän matkailukeskuksen lähialueineen.

Mobiilikarttojen pohjana on maastokartta, jonka päälle on merkitty runsaasti retkeilijöitä ja matkailijoita palvelevaa tietoa, kuten erilaiset luontopolut ja reitit, keittokatokset, tulentekopaikat, laavut sekä pysäköintialueet. Lisäksi kartoille on alueesta riippuen merkitty esimerkiksi pyöräily- ja melontareittejä sekä moottorikelkkauria.
Karttasisältöä täydentävät valittujen kohteiden tarkemmat kuvailut. Sovellukset sisältävät tuotteesta riippuen 15 – 20 tiivistä kohde-esittelyä, joilla on myös linkkejä kohteiden omille www-sivuille.
Mobiilikartat ovat selkeitä ja esitystavaltaan tuttuja Karttakeskuksen painetuista ulkoilukartoista. Paikannus näyttää käyttäjän sijainnin joten käyntikohteet on helppo löytää.  Kartalle voi myös merkitä oman tilapäisen reitin ja samalla mitata välimatkoja, joka helpottaa alueeseen tutustumista.

Mobiilien ulkoilukarttojen avulla käyttäjän on helppoa ja turvallista tutustua kohdealueeseen ja kulkea alueen ulkoilu- ja vaellusreittejä. Taukopaikat ja muut kohteet löytyvät helposti ja sovellus voi myös innostaa aiemmin kulkemattomien reittien tutkimiseen. 

Mobiilit ulkoilukartat Nuuksio Luukki, Ruka Oulanka ja Saariselkä Kiilopää. Ladattavissa Google Playstä:

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: Karttakeskus.fi

 

Melojille ja veneilijöille uusi vesiretkeilykartta Porkkalan–Helsingin–Pellingin alueille


Lehdistötiedote 24.6.2014

Karttakeskus on julkaissut vesiretkeilykartan, joka sopii kaikille Helsingin, Porkkalan ja Porvoon edustojen merialueilla liikkuville retkeilijöille ja auttaa heitä nauttimaan olostaan yhtä lailla maalla kuin merellä.

Helsingin, Porkkalan ja Porvoon merialueet ovat erityisesti melojien ja pienveneilijöiden suosimia retkikohteita. Vesiretkeilykartta täydentää navigoinnissa käytettäviä virallisia merikarttoja ja antaa tietoa maalla olevista palveluista ja kohteista.

Kartalla näkyvät muun muassa ulkoilualueet, uimarannat, venesatamat, keittokatokset ja tulentekopaikat. Lisäksi kartalta löytyvät alueen melontaseurojen tukikohdat ja kanoottivuokraamot.

Vesiretkeilykartassa Maanmittauslaitoksen maastokartta-aineistoa on täydennetty Liikenneviraston syvyyskäyrillä, väylä- ja taululinjoilla sekä majakoilla, loistoilla ja kummeleilla.

Uusi kartta kattaa Uudenmaan rannikkoalueen Porkkalanniemen länsipuolelta Pellinkiin Porvoon itäpuolella. Kartan mittakaava on 1:50 000 (1 cm kartalla = 500 m maastossa), ja se on painettu vedenkestävälle synteettiselle materiaalille, joka soveltuu hyvin käytettäväksi veneessä tai vaikkapa kajakin kannella.

Porkkala–Helsinki–Pellinki, vesiretkeilykartta 1:50 000

 • kaksipuolinen, painettu vedenkestävälle muovimateriaalille
 • kartan koko 100 × 70 cm, taitettuna 25 × 17 cm
 • ISBN 978-952-266-276-7
 • kirjastoluokka 40.702
 • suositushinta 29,90 €

Karttaa myyvät Karttakeskus (osoitteessa Karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjät, kuten hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoja tuotteesta

Mikko Lantz, tuotepäällikkö, puh. 0205 777 421, sähköposti: mikko.lantz(at)karttakeskus.fi.

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: Karttakeskus.fi

 

Lohjanjärven melojille ja pienveneilijöille uusi vesiretkeilykartta Karttakeskukselta


Lehdistötiedote 16.6.2014

Uudenmaan suurin järvi, Lohjanjärvi, on suosittu veneily- ja melontakohde. Karttakeskuksen uusi Lohjanjärven vesiretkeilykartta pohjautuu Maanmittauslaitoksen maastokartta-aineistoon, joka sisältää myös veden syvyyskäyrät. Lisäksi kartalle on merkitty Liikenneviraston venereitit sekä hyödyllisiä palveluja rannoilla ja saarissa. Kartan avulla veneilijät ja ulkoilijat löytävät muun muassa uimarantoja, venesatamia, kahviloita ja ravintoloita.

Uusi kartta kattaa koko Lohjanjärven Lohjalta Mustioon, Kisakallioon ja Karjalohjalle saakka. Kartan mittakaava on 1:25 000 (1 cm kartalla = 250 m maastossa), ja se painetaan vedenkestävälle synteettiselle materiaalille, joka soveltuu hyvin käytettäväksi veneessä tai vaikkapa kajakin kannella. Kartta on tuotettu yhteistyössä Lohjan kaupungin kanssa.

Lohjanjärvi, vesiretkeilykartta 1:25 000

 • painettu vedenkestävälle muovimateriaalille
 • kartan koko 100 × 70 cm, taitettuna 25 × 17 cm
 • ISBN 978-952-266-282-8
 • kirjastoluokka 40.702
 • suositushinta 19,90 €

Karttaa myyvät Karttakeskus (Karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjät, kuten hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoja tuotteesta: Mikko Lantz, tuotepäällikkö, puh. 0205 777 421, sähköposti: mikko.lantz(at)karttakeskus.fi

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: www.karttakeskus.fi

 

Karttakeskus julkaisee uutuuskirjan veneilijöille ja saaristossa retkeileville


Lehdistötiedote 28.5.2014

Karttakeskuksen uusi merellinen matkaopas Saariston kätköissä – 501 nähtävyyttä Suomenlahdelta Ahvenanmaalle avaa veneilijöille ja saaristossa retkeileville uusia näkökulmia meriympäristöön.

Kirja kattaa koko Suomenlahden, Saaristomeren ja Ahvenanmaan alueen, ja siihen on kerätty käyntikohteita aivan sisimmistä lahdista aina uloimpaan saaristoon kaikkiaan 501 kohteen verran.

Kirjassa esitellään paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten merenkulkijoiden kalliokaiverruksia, sotahistoriallisia tapahtumapaikkoja sekä vanhan saaristolaiskulttuurin merkkejä. Lisäksi mukana on upeita luontokohteita, kuten hiidenkirnuja, hiekkarantoja ja tammilehtoja. Tuttujen nähtävyyksien ohella kirjan sivuilta löytyy myös tuntemattomampia, vain harvojen tietämiä kohteita.

Oppaan jokainen kohde on kätevä paikallistaa koordinaattien avulla, ja ne on merkitty sekä yleiskartalle että tarkemmalle maastokartalle. Kirjan luvut on jaoteltu merikarttasarjojen mukaisesti, ja kohteista on ilmoitettu aina vastaavan merikarttasivun numero.

Kirjan on toimittanut Pauli Saloranta. Nähtävyydet pohjautuvat Kaj-Erik Löfgrenin keräämään aineistoon, joka on pääosin julkaistu 2000-luvulla Veneilyliiton Nähtävyyksiä saaristossa -vihkosarjassa.

”Tässä kirjassa näkyy Kaj-Erik Löfgrenin kymmenien vuosien aikana tekemä uuttera tutkimustyö, jollainen on mahdollinen vain todelliselle entusiastille”, kuvailee Pauli Saloranta tausta-aineiston laajuutta.

Kierresidottua opasta on helppo käyttää veneessä. Kirjassa on myös kerrottu, mihin kohteista pääsee tutustumaan ilman omaa venettä, joten opas soveltuu hyvin kaikille saaristossa liikkuville.

Saariston kätköissä – 501 nähtävyyttä Suomenlahdelta Ahvenanmaalle

 • Kierresidottu, pehmeäkantinen
 • 224 sivua
 • koko 17 x 24,5 cm
 • suositushinta 29,90 €
 • ISBN 978-952-266-274-3

Lisätietoa tuotteesta

Aino Wuolijoki, tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy, p. 050 564 7684, sähköposti: aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi

Näytesivuja kirjasta

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: www.karttakeskus.fi

 

Karttakeskuksen uusi matkaopas johdattaa erikoisuuksien äärelle


Lehdistötiedote 19.5.2014

Salaisuuksia Suomesta esittelee yli 80 persoonallista käyntikohdetta kotimaassamme. Viikonlopuksi ehtii hyvin viettämään hotelliyön Suomi-filmin tunnelmissa, kuuntelemaan yöllistä konserttia kallion laella, käymään koirien kahvilassa tai vierailla eläinten vanhainkodissa.

Pienet yksityiset matkakohteet ovat juuri niin persoonallisia kuin niitä pyörittävät yrittäjätkin.

Erikoisten majoituspaikkojen, ravintoloiden, nähtävyyksien ja ostoskohteiden lisäksi kirja esittelee muutamia ilahduttavia ja yllättäviä tapahtumia, kuten Saltvikin viikinkimarkkinat, vaijeriliuku Imatrankoskella ja norpparetket Saimaalla.

”Kirjan suunnittelu oli yhtä aikaa sekä antoisaa että vaikeaa, koska monia upeita kohteita oli pakko jättää pois”, toteaa Sari Snellman, Salaisuuksia Suomesta -kirjan tekijä, matkakirjoittaja, bloggaaja ja matkailun kehittäjä.

"Kirjan tekeminen osoitti, että kotimaassamme on paljon hienoja persoonallisia kohteita, joiden etsimiseksi ja löytämiseksi matkailijan kannattaa jopa haastaa itsensä", Snellman jatkaa.

Monet kirjan kohteet sijaitsevat sivussa matkailun valtareiteiltä. Perille löytämistä helpottavat osoitetiedot ja kirjan hyvät kartat, joihin kohteet on merkitty. Kohteiden omaleimaisuus palkitsee kävijänsä ja tekee niistä matkan arvoisia.

Muutama matkakohteista vaatii pienryhmän keräämistä, mutta valtaosa sopii hyvin yksittäisille matkailijoille.

Tekijä on hyödyntänyt kohteita etsiessään sekä omaa kokemustaan että matkailun alueorganisaatioiden apua. Majoituskohteissa on huomioitu myös käyttäjäkokemuksia ja -arvioita internetistä.

Salaisuuksia Suomesta – kotimaan persoonalliset nähtävyydet

 • Sari Snellman
 • 17 × 21 cm, nidottu pehmeäkantinen, 176 sivua
 • ISBN 978-952-266-273-6
 • kirjastoluokka 42.02
 • Suositushinta 27,90 €

Oppaita myyvät Karttakeskus (www.karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjät, kuten hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoa tuotteesta

 • Aino Wuolijoki, tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy, puh. 050 564 7684, aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi, www.karttakauppa.fi
 • Sari Snellman, puh. 050 469 2757, snellmans(at)gmail.com

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: www.karttakeskus.fi


Selkämeren Merikarttasarja E on uudistunut


Lehdistötiedote 15.5.2014

Merikarttasarja E, Selkämeri on päivittynyt. Edellisen kerran vuonna 2006 ilmestyneeseen karttasarjaan on tehty paljon päivityksiä.

Uudistuneessa painoksessa Porin alueen venereittien turvalaitteita ja reittien linjauksia on tarkistettu. Syvyystietoja on päivitetty laajoilla alueilla, ja rantaviiva sekä maastotiedot on uusittu. Samoin laiturit on tarkistettu koko karttasarjan alueella. Käyntisatamatiedot on päivitetty Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toimittaman aineiston mukaan.

Kartastoon on lisätty myös muutamia spesiaaleja eli suurennoksia erityisen hankalista tai ahtaista paikoista.

Suureen sarjakokoon (46 x 34 cm) valmistettu, kierresidottu E-sarja kattaa Selkämeren rannikkoalueen Uudenkaupungin eteläpuolelta aina Kaskisiin saakka. Kartaston mittakaava on 1:50 000, ja erikoiskarttojen mittakaavat ovat vielä tarkempia.

Viime vuonna toteutetun merikarttojen hinnanalennuksen ansiosta karttasarjojen uusiminen on veneilijöille entistä edullisempaa. Vuoden 2013 merikarttojen hinnat ovat voimassa myös tänä vuonna, ja nyt uudistetun Merikarttasarja E:n hinta on 40,80 €.

Lisätietoa tuotteesta: Aino Wuolijoki, tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy, p. 050 564 7684, aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi

Liikenneviraston merikarttaryhmä: JLMerikarttapalaute(at)liikennevirasto.fi

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: www.karttakeskus.fi

 

Turunmaan saariston merikarttasarja D on ilmestynyt


15.4.2014

Kovasti odotettu tuhti karttasarja Saaristomerelle sisältää kymmeniä karttasivuja, joilla on yli 400 päivitystä turvalaitteissa, satoja uusia syvyys- ja kivitietoja sekä satoja muutoksia väyläalueisiin ja navigointi- ja taululinjoihin. Käyntisatamiin on tullut kymmeniä muutoksia verrattuna aiempaan, vuoden 2010 painokseen. Syvyystietoja on päivitetty laajoille alueille. Osta omasi Karttakaupasta!

 

Karttakeskukselta uudet pääkaupunkiseudun kansallispuistojen retkeilyoppaat


Lehdistötiedote 31.3.2014

Karttakeskus on julkaissut uudet retkeilyoppaat Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoista. Sipoonkorvesta saa nyt ensimmäistä kertaa oppaan mobiililaitteisiin, ja suosittu Nuuksion retkeilyopas on uudistettu perusteellisesti.

Sipoonkorven mobiili retkiopas Android-laitteisiin

Sipoonkorven retkioppaan saa nyt Android-puhelimiin ja -tabletteihin. Mobiiliversiossa on sama korkealaatuinen ulkoilukartta aivan pääkaupungin kupeessa sijaitsevasta kansallispuistosta kuin Karttakeskuksen painetussa retkioppaassa.

Mobiili retkiopas esittelee sekä luonto- että kulttuurikohteita, ja sen avulla käyttäjä löytää helposti vaikkapa Kalkkiruukin laavun, seuraa Ponun Perinnepostia -luontopolkua tai katsoo reitin Palménin kyläkaupalle.

Paikannustoiminto näyttää käyttäjän sijainnin kartalla, joten valmiiden reittien seuraaminen on helppoa.

Oppaan kartta kattaa Sipoonkorven alueen retkeilyreitit ja latuverkoston. Kartalle on merkitty 30 käyntikohdetta, joiden esittelytekstin ja kuvat käyttäjä saa auki kohdetta napauttamalla. Kohdetietoja voi selata myös sovelluksen sisällysluettelon kautta, ja esittelyissä on suoria linkkejä kohteista lisätietoa tarjoaville verkkosivuille.

Sipoonkorpi Pieni retkiopas, mobiiliversio
Ilmestynyt 3/2014
Ladattavissa Google Play -latauskaupasta
Android 4.0 tai uudempi
4,90 €

Nuuksion opas johdattaa järviylängön salaisuuksiin

Painettu Nuuksio retkeilyopas ja kartta esittelee suositun kansallispuiston ja järviylängön reitistöt sekä Suomen luontokeskus Haltian, joihin on viime vuosina panostettu merkittävästi. Alueen retkeilypalveluihin on tehty suuria muutoksia, jotka esitellään perusteellisesti uudistetussa oppaassa.

Nyt teos kattaa aiempaa suuremman alueen ja mukaan on otettu peräti sata uutta käyntikohdetta. Vierailukohteita on yhteensä 230: kaikkea kalliomaalauksista myllypuroihin, luolista hiidenkirnuihin ja leiripaikoista jääkiipeilykohteisiin.

Jokaisesta kohteesta on annettu koordinaatit, joiden avulla on helppo suunnistaa perille GPS-paikantimen avulla.

Kirjassa esitetyt kohteet on merkitty oppaan liitteenä olevaan ulkoilukarttaan, johon on painettu mittakaavassa 1:20 000 myös seudun laajat kesä- ja talviretkeilyreitistöt palveluineen ja taukopaikkoineen.

Oppaassa Nuuksion kansallispuisto ja järviylänkö on jaettu seitsemään luonnoltaan ja retkeilypalveluiltaan erityyppiseen alueeseen. Lisäksi kirja sisältää kymmenen retkiehdotusta tuomaan vaihtelua Nuuksion tunnetuimpiin reitteihin.

Nuuksio Retkeilyopas ja kartta
opaskirjan koko 12 × 22 cm, nidottu, 96 sivua
ulkoilukartan koko avattuna 110 × 85 cm, pakattu muovitaskuun
ISBN 978-952-266-085-5
kirjastoluokka 79.4
suositushinta 29,90 €

Molemmat oppaat on kirjoittanut retkeilytoimittaja ja tietokirjailija Joel Ahola.

Oppaita myyvät Karttakeskus (www.karttakauppa.fi) ja jälleenmyyjät, kuten hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot, maanmittaustoimistot ja retkeilytarvikeliikkeet.

Lisätietoja

Mikko Lantz
tuotepäällikkö
puh. 0205 777 421
sähköposti: mikko.lantz(at)karttakeskus.fi

Karttakeskus Oy

Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 12,2 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 120. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija. Lisätietoja: www.karttakeskus.fi

 

Päijänteen Merikarttasarja J on uudistunut


Lehdistötiedote 14.2.2014

Järvialueen merikarttasarja J Heinola–Lahti–Jyväskylä on ilmestynyt helmikuun alussa täysin uudistettuna ja laajennettuna.

Uusi kartta kattaa aiemman Päijänteen ja Vesijärven lisäksi nyt Heinolan seudun suuren järven, Ruotsalaisen. Uudistuksen takia yksilehtinen Sisävesikartta 441 Ruotsalainen poistuu valikoimasta.

Muutoksia kartan alueella on ehtinyt tapahtua paljon, koska karttasarjan edellinen painos on vuodelta 2004. Muun muassa kummeleiden, kaapeleiden ja turvalaitteiden sijainteja on tarkennettu. Samoin alueen venesatamatiedot on päivitetty. Suopellon alueelle on tullut uusi väylä ja alueen rantaviivaa on tarkistettu. Lahdessa sataman lähistön turvalaitetiedot ovat muuttuneet.

Pieneen sarjakokoon (46 x 34 cm) valmistetun, kierresidotun J-sarjan mittakaava on 1:40 000. Kartastoon sisältyvien erikoiskarttojen mittakaavat ovat vielä tarkempia.

Kevään 2014 ilmestyy myös useita muita merikarttasarjoja sekä yksilehtisiä merikarttoja päivitettynä. Huhtikuussa ilmestyvät Merikarttasarja D Turunmaan saaristo sekä Järvialueen merikarttasarja P Valkeakoski–Längelmäki–Hauho. Toukokuussa kauppoihin saadaan uudistettuna Merikarttasarja E Selkämeri. Yksilehtisiä merikarttoja muun muassa Suomenlahdelta julkaistaan useammassa erässä touko- ja kesäkuussa.

Viime vuonna toteutetun merikarttojen hinnanalennuksen ansiosta karttasarjojen uusiminen on veneilijöille entistä edullisempaa. Kaikki vuoden 2013 merikarttojen hinnat ovat voimassa myös tänä vuonna. Ainoana poikkeuksena Sisävesikarttasarja R:n hinta laski 47 eurosta alempaan hintaluokkaan 40,80 €.

Lisätietoa tuotteesta: Aino Wuolijoki, tuotepäällikkö, Karttakeskus Oy, p. 050 564 7684, aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi