Karttakauppa.fi

Retkeilijän opas Pohjois-Suomen kansallispuistoihin ilmestynyt


7.11.2018

Pohjois-Suomen kansallispuistot tutuiksi tekevä kirja jatkaa Karttakeskuksen suosittua kansallispuistojen opassarjaa. Se johdattaa luontoretkille kotimaamme tuntureille, metsiin, soille, vesistöjen äärelle aina Pohjois-Pohjanmaan vaaroilta Lapin tuntureille saakka.

Kansallispuistojen suosio on kasvanut viime vuosina huimasti. Puistojen merkityt reitit ja hyvät palvelut tekevät niistä helppoja ja houkuttelevia retkikohteita myös vähemmän luonnossa liikkuneille. Suositun Kansallispuistot tutuiksi -Facebook-ryhmän perustaja, luonto-ohjaaja Pepe Forsberg sekä ympäristönhoitaja Mikko Sorsa ovat koonneet kansien väliin parhaat elämykset ja vinkit omilta retkiltään.

"Halusimme luoda retkeilijöitä innostavan ja uudella tavalla luonnosta kertovan kirjan. Opas toimii sekä oman kansallispuistovierailun suunnittelun pohjana, että mukana omalla luontoseikkailulla.", toteaa Pepe Forsberg.

Kansallispuistot tutuiksi Pohjois-Suomi kertoo muun muassa puistojen luonnosta, eliölajeista ja historiasta. Oman retken suunnittelua helpottavat käytännön vinkit parhaista retkikohteista ja reiteistä, kulkuyhteyksistä sekä puistojen säännöistä. Kansallispuistojen kartat sekä lähtöpaikkojen osoitetiedot auttavat löytämään perille hienojen luontoelämysten äärelle.

Jokaisen kansallispuiston yhteydessä on QR-koodi, jonka skannaamalla saa käyttöön lisää sisältöjä oman retkisuunnitelman tueksi. Tarjolla on videoita, retkivinkkejä, linkkejä säätietoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin sekä paljon muuta hyödyllistä. Lisäsisältöjen avulla kirja pysyy ajan tasalla, mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

Kirjassa on mukana seuraavat pohjoisen Suomen kansallispuistot: Rokua, Hossa, Perämeri, Syöte, Riisitunturi, Oulanka, Pyhä–Luosto, Urho Kekkosen kansallispuisto, Pallas–Yllästunturi ja Lemmenjoki

Opassarjan ensimmäinen, Etelä-Suomen kansallispuistot esittelevä osa ilmestyi keväällä 2018. Sarja jatkuu keväällä 2019.

Kirjan kansikuvat

Lukunäyte

Kansallispuistot tutuiksi Pohjois-Suomi, retkeilijän opas

  • kirjoittajina Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa
  • sidottu flexokantinen kirja
  • 144 sivua, koko 17 × 21 cm
  • suositushinta 15,90 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

  • Mikko Lantz, tuotepäällikkö, Metsäkustannus Oy
  • mikko.lantz@metsakustannus.fi
  • puh. 040 535 5961

Karttakeskus-brändi ja sen pääasiassa kuluttajille suunnatut kustannus-, kartta- ja paikkatietoaineistoliiketoiminnat ovat siirtyneet Metsäkustannus Oy:lle 1.7.2018 alkaen. Metsäkustannus Oy kuuluu Tapio-konserniin, jonka toiminta kattaa median ja kustantamisen lisäksi metsäbiotalouden konsultointipalvelut, auditoinnit, koulutukset ja tietotuotteet.